• 4328
    son senelerde ciddi manada çöküş yaşayan ve zamanla küme düşme hattına gitgide yaklaşan futbol takımı. son geldiği seviye o kadar felaket ki 14 mart 2020 konyaspor fenerbahçe maçında, 9 kişi kalmış rakibe 12 kişiyle maç boyu isabetli şut atamadılar. bu gidişat pek hayırlı bir gidişat değil. bursaspor da seneler içerisinde yavaş yavaş küme düşme hattına yaklaşmıştı ve en sonunda küme düşmüşlerdi. benzer bir şey de fenerbahçe’nin başına gelebilir.
    tabii gülüyoruz eğleniyoruz ancak ligin marka değeri de aynı zamanda tehlikede. neticede ligin marka değerinin bir kısmı fenerbahçe nedeniyle var.
    şimdi buraları okuyan fenerbahçeliler varsa buraları dikkatli okusun. öncelikle “ezeli rekabet ebedi dostluk” gibi aslı olmayan şeyler söyleyecek değilim ama fenerbahçe’nin başarılı olması bizim için ve ligimizin değeri için önemli, bu nedenle fenerbahçe’nin bu durumu için birkaç çözüm önerisi vermek hem hakkım hem de bir galatasaray’lı olarak görevim diye düşünüyorum.

    çözüm önerilerim
    1-) ali koçla da olmuyor: ali koç’un iki senede ortaya koyduğu sonuç tam anlamıyla felaket ötesi. zaten sonuçlar da bunun bir delili. yanlış kadro mühendisliği, çalışılan başta comolli olmak üzere yeteneksiz adamlar fenerbahçe’yi bu noktaya getirdi. ali bey geleli belki çok olmadı ama bu zamana kadar gösterdiği performans gitmesi için fazlasıyla yeterli. işin daha moral bozucu yanı şu: “ali koç da olmuyor” yazdım ve da’yı vurguladım çünkü aziz yıldırım döneminde de fenerbahçe çok kötüydü. ali koç en çok ümit beslenen adamdı ve daha iyisini bulmak da pek mümkün değil. o zaman fenerbahçe başarı için önce başkan transfer etmeli. benim aklıma gelen iki aday var: birisi eski trabzonspor başkanı ibrahim hacıosmanoğlu diğeriyse eski başkanımız dursun özbek. ibrahim hacıosmanoğlu her ne kadar trabzonda fena performans göstermese de ekonomik olarak yetersizdi. şahsi kanaatim dursun başkan daha iyi bir seçim olur. öncelikle ekonomik olarak fena değildi. ayrıca galatasaray onun döneminde en azından zirveyi zorlayabiliyordu, benzer bir şeyi fenerbahçe’de de yapabilir. eğer 3 sene sabredilirse en az iki sene ilk 5’e sokacağına inanıyorum.

    2-) teknik direktör şart: yanlış teknik direktör seçimleri de fenerbahçeye pahalıya patladı. cocu kötüydü ve ersun da başarısız oldu. takım şu an teknik direktörsüz ve daha da kötüye gidiyor, bu nedenle ivedilikle bir teknik direktör takviyesi şart. bu seçimi yaparken başkanın kim olacağı da çok önemli. başkan teknik direktör uyumu her zaman kritiktir. eğer başkan olarak fenerbahçe’yi kalkındırması için dursun bey’i gönderirsek ona uyumlu bir hocanın da tercih edilmesi lazım. ayrıca bu hoca kadroyla da uyumlu olmalı. şahsi kanaatim fenerbahçe’de garry, serdar aziz ve tolga gibi daha önce galatasarayda başarılı olmuş oyunculara uyumlu bir seçim yapılmalı. hem başkanla hem kadroyla uyumlu iki isim olduğu kanaatindeyim: riekerink ve tudor. bu iki hoca gs kariyerlerinde hem bu oyuncularla hem dursun özbekle çalışmış ve ilk 5’i zorlamışlardı. ayrıca fenerbahçe taraftarının aşina olduğu hücum futboluna da yatkın iki isim.

    bu iki önerim yerine gelirse fenerbahçenin tekrar eski gücüne kavuşacağını düşünüyorum. önümüzdeki senelerde genelde ilk 5’de olan ve şampiyonlar ligine katılma hakkı kazanan bir fenerbahçe görmemiz işten bile değil. her ne kadar ezeli rekabet de olsa fenerbahçenin şu anki kadar başarısız olması işimize gelmez. benim önerilerim bunlar, ezeli rakibimizi ayağa kaldırmak hepimizin görevi.
    edit:yazım hataları
App Store'dan indirin Google Play'den alın