resim
Halil İbrahim Eren
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:68
Boy:-
Uyruk:Türkiye
  • 4
    1985-1986 yılında gençlerbirliğinde oynarken takım arkadaşlarının beşiktaş maçında şike yaptığını itiraf etmiş futbolcu. hazır federasyona başvurmuşken, kulübümüzün beşiktaş’ın başvuru dosyasına eklemesi gereken itiraftır. ellerinde 13 şampiyonluk bulunan cimnastik kulübünün şampiyonluğu elinden alınarak tarafımıza yazılması gerekmektedir. galatasaray spor kulübünün şike davasına ne zaman müdahil olacağını, bu aşağılık köpeklerin yaptıkları pisliklerinin haddini ne zaman bildireceğini merak ediyorum. buyrun bu arkadaşın itirafına;

    'gençlerbirliği’nde oynuyordum. ankara’daki bir beşiktaş maçı öncesi kampa girdik. yanılmıyorsam 1985-86 sezonuydu. beşiktaş’ın teknik direktörü stankoviç idi. oda arkadaşım olan zlatko bana, “maçı satmam için beşiktaş bana 15 milyon lira önerdi. para da fenerbahçe kalecisi olan lukovcan’a verilmiş. maçı sattığım taktirde 15 milyon lirayı lukovcan’dan alacağım söylendi. iş bu şekilde sağlama alınmış. ama ben vatandaşım olan lukovcan’a hiç güvenmiyorum. sağlam biri değildir. maçı satsam bile parayı o bana vermez” dedi.
    zlatko ayrıca “beşiktaş’ın o dönemdeki genel kaptanı z.a., maçı sattığımın anlaşılabilmesi için bariz bir penaltı yapmamı istedi. ama ben orta saha oyuncusuyum. savunmada oynasam, tamam bu olur, ama ben orta saha oynuyorum, bu penaltıyı nasıl yapacağım” dedi. ben de, “yapma zlatko” dedim. vazgeçirdim. zlatko beni dinledi. harbi oynadı. zlatko maçtan sonra, “seni dinledim, parayı almadım. ama bu parayı bizim takımdan başka oyunculara verdiler” dedi. o sezon beşiktaş şampiyon oldu.

    kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/...-itiraflari-13060219
App Store'dan indirin Google Play'den alın