• 54
    https://www.mgm.gov.tr/...lceler.aspx?il=Sivas

    maç günü hava açık ve mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. ancak maçın saat 16.00 da oynanma talebinin reddedilmesi çok büyük art niyet barındırıyor. zira saat 17.00 gibi 13 derecelerde gezinen hava sıcaklığı 20.00 civarında 8 ve daha altı derecelere kadar düşüyor.

    tüm bunlar neden. önemli; geçtiğimiz sezon yine aynı hafta erzurumspor ile karşılaşmıştık. erzurumspor tüm iç saha maçlarını gündüz oynarken, yanlış hatırlamıyorsam, sadece bizim maçımızı 19.00 da oynamıştı. 1-1 berabere biten maçın ardından liderle aramızdaki puan farkı 8'e çıkmıştı.

    "8'de kapanır 18'de" mottosu da bu maç sonunda çıkmış ve o gazla ipi göğüslemiştik.

    şu an o kadar fark yok evet ancak durum daha kritik. çünkü "o gazla" skillini "anlaşıldı ikinci yarı çok zorlu geçecek" mottosu ile çok erken kullandık. ayrıca erzurumspor'un ciddi bir iddiası ve basın gözünde ciddi bir değeri yoktu. ancak sivasspor hem ligde bulunduğu konum itibariyle hem de cazgır yönetimleriyle ilgiyi bu maça fazlasıyla çekecektir.

    rasyonel bir bakış açısıyla bu mevsimdeki sivasspor deplasmanlarından puan çıkarmak öncelikli hedef olacaktır. ancak eminim ki fatih terim ve ekibi en akıllı oyunu ve en iyi skoru almaya geçtiğimiz haftadan başlamışlardır. 1 mart 2020. galatasaray gençlerbilriği maçında sonradan oyuna girenler ve oyundan çıkarılanlar bu maça göre bir taktiğin unsuru olabilir.

    önemli olan bir diğer nokta ise seri. 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçında oynadığı inanılmaz akıllı oyunu bir sonraki hafta gençlerbirliği belli ki hiç önemsememiş. ancak sivas ekibi seri'yi ezberleyecek ve sıkı önlemler alacaktır. seri'nin düşük sıcaklıklarla beraber düşen formu da bu maçta etkili olması halinde hiç beklemediğimiz sahneler izleyebiliriz. bu noktada eğer iyileşirse lemina'yı riske etmek gerekir mi bilmiyorum ancak en çok korktuğum şey maç esnasında seri başlığının coşması olur.

    muslera'nın devasa bir nazar boncuğu ile gezmesi gerektiğine inanıyorum. taraflı tarafsız herkes inanılmaz övüyor. bu ülkede (atatürk hariç) büyük bir kesimin övdüğü birinin nazar değmeden devam edebildiğini görmedim. elbette kredisi çok fazla ancak o krediyi yazın hazırlık maçlarında harcarsın muslera. durumumuz sıkışık az idare et.

    son olarak da (bkz: maç sözlükte kazanılır)
App Store'dan indirin Google Play'den alın