• 3
    cimbom galatasaray marşının bestecisi, söz ve müziklerinin yazarı mehveş emeç'in babası, galatasaray lisesi mezunu, vefatından önce hürriyet gazetesi'nde yazarlık ve genel yayın müdürlüğü yapmış gazeteci.

    son kez 1990'lı yıllarda gördüğümüz cesur, bam teline ve vicdana dokununan gazetecilik ve medya mesleğinin son temsilcilerindendi. belki gazetecilik mesleğinde türkiye tarihinin ilk 10'unda bile olmayabilir, habercilik ve haber niteliği açısından çok büyük işlere imza atmamış da olabilirdi. ancak günümüzde emsali bir meslekdaşına rastlamanın pek zor olduğu biri olan emeç, bugün hala daha failinin aydınlatılamadığı, adına 'türk islam komandoları' denilen bir örgütün üstlendiği bir cinayete kurban gitmiştir. kimini kontrgerillaların, kimini günümüz fetö-paralel devlet tipi yapılanmalarının bağlı olduğu, kökenini kimsenin adam akıllı bilmediği, ya da söyleyemediği gladyo-derin devlet örgütlerin, kimini açık açık pkk-hizbullah-el kaide tipi etnik ya da dini terör örgütlerinin kıydığı diğer aydın yazar ve fikir insanlarımız gibi.

    yani tıpkı bahriye üçok gibi, necip hablemitoğlu gibi, ahmet taner kışlalı gibi, onat kutlar gibi, yasemin cebenoyan gibi, turan dursun gibi, cavit orhan tütengil gibi, hrant dink gibi, uğur mumcu gibi, abdi ipekçi gibi... daha nice ismini zikredemediğim, bir grup faşist, radikal dinci ya da yabancı kökenli istihbarat cinayetlerine kurban gitmiştir.

    ruhu şâd olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın