resim
Halil Umut Meler
Görev:Hakem
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 388
    bence kötü maç yönetmiştir. neden? öncelikle penaltı pozisyonlarının bana göre ikisi de penaltı değil. bunlar avrupa'da çalınmıyor. yok toptan sona adama müdahale varmış da bilmem ne. adam kayarak geliyor, ilk müdahale de topa. e nasıl duracak bu adam kayarken. bak kayıp topa müdahale ettikten sonra ayağını kaldırıp ekstra bir ikinci müdahale yaparsa rakibe tamam da bence iki pozisyon da devam etmeli. ingiltere'de o kadar maç izledim, daha gelişi kırmızı, dengesiz geliş vs. diye bir şey görmedim. adam topa geliyorsa, niyet ve müdahale topaysa oyna devam diyorlar.

    gelelim neden kötü maç yönetti dediğime. bir hakemin görevi olan faulü çalmaksa, tamam iyi maç yönetti. ama var'ın olduğu ve bizim ligimizdeki gibi yoğun kullanıldığı bir durumda ben de maç yönetirim o zaman. jailson'a çok net bir sarıyı vermedi değil veremedi. sarı olduğunu o da biliyordu. bildiği için de çağırıp uyardı ama vermedi kartı. fenerli oyuncuların oyunu germesini seyretti. seyirciden ve fener lobisinden korktu.

    bir gerçek var, biz burada o kadar kötü, o kadar korkak, o kadar rezil yönetimler gördük ki şimdi bize halil umut meler iyi geliyor haliyle. ben taraflı olduğum için objektif bakamıyorumdur belki ama inanın bizim sahamızda bizim oyuncularımız bu kadar oyunu germiyorlar. hakeme itiraz bizde de var, yalan değil. 5 6 kişi sarıyoruz hakemin başını. ama mesela bizde belhanda sıkıntıysa rakibin yarısı zaten belhanda gibi takılıyor sahada. işte ben buna müsaade edilmesin istiyorum artık. çünkü bugün şu maç şu kadrolarla tarafsız bir sahada iyi bir yabancı hakem eşliğinde oynansa galatasaray ilk yarıda bititirdi maçı. bu fener'in oyun olarak galatasaray ile başa çıkabilmesi mümkün değildi çünkü. oyunu gere gere yine beraberlik durumuna getirdiler maçı.

    sonra galatasaray fener'i deplasmanda yenemiyor oluyor. 10 sene üst üste 10 yabancı hakem gelsin şu derbiye, galatasaray'ın galibiyet sayısı fener'den fazla olur o sahada. fener top oynarak yenmiyor ki galatasaray'ı. yendiği oldu, onları inkar etmiyorum ama çoğunluğu böyle. bugün23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçında hem hakem biraz daha cesurdu hem de fener ile galatasaray arasında kalite farkı vardı ve skor da bu oldu. yoksa fener biraz kaliteli bir kadroya sahip olsa yine yenemezdik muhtemelen.

    yahu maçtan sonra ozan tufan çıkıp ağlarken diyor ki; ''hakem bana ve serdar aziz'e sarınız var dikkatli oynayın dedi'' diyor. ozan'ın sözleriyle devam edeyim; böyle bir şey olabilir mi ya? hakem oyuncuyu bak kırmızı göreceksin diye uyarır mı? sana ne? sert oynasın, ver ikinci sarıyı at oyundan. ama korkuyor o kartı çıkarma ihtimalinden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın