• 4275
    (bkz: 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı/#2869101)

    burada değinmiştim, toparlamak gerekirse derbide * takımımıza karşı bazı

    avantajları;

    1. zorunluluktan da olsa serbest hücumcumuz emre akbaba’yı birebir marke edebilecek bir oyuncuya sahip olmaları. gustavo ve emre’nin yokluğunda jailson’u emre akbaba’ya birebir verip hücum etkinliğimizi düşürme şansına sahipler.

    2. yine mecburiyetten sol bekte sağ ayaklı oyuncu kullanmaları. feghouli sola çeken profilde bir futbolcu, dirar feghouli’nin hamlelerini çok kolay savuşturacaktır. zaten ilk yarıdaki maçta da fenerbahçe, sol tarafında bizi çok iyi kilitlemişti.

    3. bir diğer üstünlükleri ise görece sertlikleri. jailson, serdar, ozan, tolga, dirar, vedat gibi temaslı ve tabiri caizse çirkef oyuncuları var. bir derbi maçında, hele ki hakem müsamaha gösterirse bir üstünlük kurubilirler bu noktada da.

    dezavantajları;

    1. en önemli sorunları stoper ikilisi. derbide jailson ortaya kaydırılırsa falette-serdar ikilisini kullanacaklar ki bu da ikilinin beraber oynadıkları ilk maç olacak. ayrıca ikisi de ağır oyuncular. uyumları müthiş düzeyde olan adem-emre akbaba ikilisine karşı çok zorlanacaklar. jailson ortaya kaydırılmayıp stoperde kullanılırsa da son haftalardaki hatalar nedeniyle taraftar baskısı altında kalacaklar.

    2. çizgi oyuncuları yok. iddialara göre tolga-deniz türüç kanat ikilisiyle maça çıkabilirler. bu senaryoda hiçbir şekilde hücum etkinliği ve baskınlık kuramazlar. dolayısıyla tek seçenekleri solda ferdi kadıoğlu ile başlamaları. ama ferdi’nin de tecrübesizliği başlarını yakabilir.

    3. bir ciddi eksileri de ikinci yarılarda oyundan düşmeleri. neredeyse sezon başından bu yana ikinci yarılarda baskın oynadıkları maç yok. galatasaray ise ikinci yarılarda daha çok gol yiyen bir takım. bu yüzden bizim zafiyetimizi kullanabilme ihtimalleri diğer takımlara göre düşük.

    ersun yanal’ın başlangıç tercihleri, jailson, kruse ve dirar’ın mevkileri de belirleyici olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın