• 443
    öncelikle emre akbaba özelinde bence herkesin şu konuda hemfikir olması gerekiyor; bu adam net olarak 9.5 numara. artık talisca'yı mı örnek gösterirsiniz başka bir oyuncu mu bilemem ama kendisi modern futbolun gereklerini yerine getiren bir orta saha oyuncusu değildir. bana göre kendisi kaleye yakın oynarak golü koklayan ve skor yapan bir forvet oyuncusudur. kendisi ile oynadığımız düzen de hücum ederken 3-1-4-2 dizilişi, top rakibe geçince de 5-1-3-1 dizilişidir. emre akbaba galatasaray hücum ederken adem büyük ile birlikte forveti çiftliyor, top rakibe geçince de rakip yarı sahanın ortalarında (yani 10 numara bölgesi diye tabir edeceğimiz yerde) ön alan baskısı yapıyor.

    https://i.hizliresim.com/mRlQ6V.jpg

    fatih terim'in uygulattığı taktikte galatasaray futbol takımının orta sahası fotoda gözüktüğü gibi 1 kişiden ile oluşmakta. o da seri. lemina ise hücumsal anlamda stoperlerin arasına girerek defanstan top çıkaran oyuncu rolünde. top rakibe geçince de stoperlerin bir adım önüne geçerek rakibi karşılıyor. modern defansif orta saha diyebiliriz kendisine bu şablonda ama modern futbol, hücumu da savunmayı da uygulayan ve top taşıyan orta sahalar istiyor. lemina bu tanıma uyacak futbolcu ama fatih terim kendisini stoperlerin arasında kullanıyor. hocanın uygulattığı taktikte lemina, sergio busquets gibi bir futbolcu oluyor yani. seri'nin bu kadar kötü gözükmesindeki sebeplerden biri de bu zaten. emre akbaba orta alan savunmasını yapacak adam değil, zaten hiçbir zaman da bu rolün oyuncusu olmadı. lemina da fatih hocanın taktiği gereği birinci bölge savunmasını yapmakla görevlendirilmiş. böylece orta alanda bir tek seri kalıyor ve kendisi de eski seri'nin fersah fersah uzağında olduğundan dolayı orta alan savunmasını iyi şekilde yapamıyoruz. hatta bence eski seri bile olsa orta alan savunmasını yine iyi yapamayız çünkü bizim takım savunma yaparken orta sahanın bizim tarafımızdaki yay kısmında rakibi 1 kişi ile karşılıyor. e rakip oraya 2 kişi ile yerleşince seri tek kalacağından savunma anlamında yeterli verimi yine veremez zaten.

    eğer gelecek sezon fatih hoca emre akbaba'lı bir takım düşünüyorsa lemina'nın aynısından orta sahaya bir tane daha bulmalı (mesela seko fofana bu tanıma uyacak topçu) aksi halde galatasaray her maç tehlikeli akınları, hem de rakipleri çok yormadan kalesinde görür. he lig özelinde zirveye yine oynar ama avrupa'da da (yine) averaj takımı olup eli boş şekilde "babamızın ligi"ne döner...
App Store'dan indirin Google Play'den alın