resim
Moussa Marega
Takım:Sharjah FC
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Mali
  • 32
    ırkçılık psikolojik bir rahatsızlıktır. bağnazlıktır, yobazlıktır, örümcek kafalılıktır. farklılıklar karşısında mesafeli olmayı bırakın, onlara direkt karşıdır. dolayısıyla kendinden olmayanı dışlar. tıpkı nepotizm gibi, homofobi gibi, faşizm gibi. bu tür rahatsızlıklara sahip insanlara bir bakın, hepsinde alt benliğini ön plana koyma vardır. bu alt benlik yeri gelir kendi ırkı, milliyeti, dini, cinsiyeti olur; yeri gelir mikro milliyetçilik ile kendi şehri, kasabası, hatta sokağı, caddesi bile olur. bu tür insanlara lanet olsun.

    marega'ya gelince... kendisine koca bir helal olsun demek istiyorum. adam sırf ten renginin, uyruğunun, belki dilinin, belki kültürünün, bunların bir ya da birkaçının farklı olmasından dolayı portekiz çomarlarından hiç de hak etmediği bir tepki görmüş, ancak duruşundan ve kararlılığından bir adım bile geri atmamış. o sahada 5 gol 5 asist bile yapsa, şu yaptığından daha etkili bir tepki olmayacak, sesini daha fazla duyuramayacaktı. hatta keşke maçtan sonra "siz, dünyanın içine yüzyıllardır sıçan, dünya üzerindeki açlığın, şiddetin, küresel ısınmanın, insanların eziyet çekmelerinin en büyük pay sahibi olan beyazlar, kalkıp da bizim rengimizdeki insanlara dil uzatmanız ırkçılıktan da öte geri zekalılıktır" dese çok da iyi olurdu. tabi bu da bir tür ırkçılığa girerdi, ancak sebepler %100 doğru.

    insanlar birbirini sadece ve sadece 'insan' olduğu için sevmesi gerektiğini bir türlü öğrenemedi ya, gerçekten bütün felaketleri hak ediyoruz. korona virüsü, depremi, müstahak bu insanoğluna. sıkıntı olan, kurunun yanında yaş da yanıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=zx_SDZV-tfc

    ekleme: (bkz: 16 şubat 2020 vitoria guimaraes porto maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın