resim
Ömer Bayram
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sol Bek
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1604
    futbolu taktikler, geçiş oyunu, ısı haritası vb terimlerle konuşmayı pek sevmem, açıkçası o gözle bakamam, konuşanları da anlayamam. basında ve sözlüğümüzde bir kaç arkadaş ciddi anlamda işin o taraflarını da özümseyip, güzel anlatım dilleriyle ifade ediyorlar, onların yazılarını, yorumlarını zevkle dinliyorum, orası başka. lakin bu oyun, dünya genelinde de çok geniş kitlelere anlam ifade ediyorsa, basitliği ve sadeliği sayesindedir. yani işin geri planını bilmeden amerikan futbolu izleyemezsin, basketbolu voleybolu tenisi vs büyük tutkuyla takip edemezsin, futbolda bu mümkün. bu basitlik çerçevesinde işin özü gole gitmek, rakibin de gole gitmesini engellemek.

    ömer'in bu kapsamda bayıldığım iki özelliği var. evet, bunlarda dünya çapında kaliteli yeteneği yok, ama takımda ve ligde fark yaratıyor. birincisi, topu ceza sahasına yolluyor, bunu da gelişigüzel doldurmalarla değil, sert, yerden, kontrol edilmesi veya gelişine vurulması mümkün şekilde, şiddeti ve yeri güzel yerlere yolluyor. içerde de bunu bitirecek oyuncularımız var, işler kötüye giderken de vardı, lakin o topu oraya sokamıyorduk. ömer bunu sağlıyor, nagatomo ve mariano mesela bu konuda çok yetersiz kaldılar bu sezon. ömer burada fark yarattı, ligde de asist liderliğini aldı. zaten sıralamadaki diğer rakibi de caner erkin, o da ayağına gelen hemen her topu, ceza sahasına kavisli kesmesiyle meşhur bir adam, sırf bunla, azımsanmayacak bir kariyer yaptı işte, nefret etsem de oyunculuğuna saygı duyarım.

    ömer'in diğer yarattığı fark da, orta sahada hücumdayken aldığı toplarda, dönüp dikine pat pat gitmesi. aynı bölgede aynı pası belhanda'ya atıyorsun, geriye oynama veya kötü kontrolle kaybetme oranı çok yüksek, selçuk'a atıyorsun, çok yüksek oranda geri oynuyor, buraya çoğu oyuncuyu daha yazabiliriz. ömer bu toplarda sıklıkla alıp dikine yardırmayı deniyor ve başarıyor da. sırf şu hamlesi, takımı hücumda tutuyor, tempoyu artırıyor, rakibin düzenini bozuyor. zaten bizim mevcut takımımızla gol atmamız için rakibin düzenini, yerleşimini bozmamız gerekiyor, 11'e 11 meşhur pas oyunuyla bir boka varacağımız ve vardığımız yok, hiç olmadı. maalesef sezonun ilk devresini bunla heba ettik, top geveledik durduk sanki bok yiyecekmişiz gibi. ömer sayesinde atağımız hareket kazanıyor, pozisyona giriyoruz o atakta. bunu da orta sahanın orta bölgelerinde yapabiliyor mesela, kanatta değil. ben bu sebeple kanatta oynamasını da istemiyorum şahsen.

    benim açımdan dikkat çeken bu iki özelliği, ömer'i bu sezon kariyer zirvesine çıkardı. kesinlikle de euro 2020'ye gitmeyi hakediyor bu formuyla ve özellikleriyle. umuyorum sakatlık vs yaşamaz, haketti bunu aslan parçası. neredeyse bitecek seviyeye gelen galatasaray kariyerini kurtardı, başka seviyelere çıkardı, helal olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın