Avustralya Açık Final Maçı
11:30 Rod Laver Arena
2 - 3
  • 4
    birçok parametresi olan bir maçtır.

    söylenildiği gibi djokovic'in sanki 2015 veya 2011'deki gibi ekstrem şekilde "makina" performansında oynadığı düşünmüyorum. tabiki burası novak djokovic'in en sevdiği slam ve 7 kere oynadığı finalde hiç kaybetmedi fakat thiem de kariyerinde ilk kez nadal'ı bir grand slam'de mağlup etti ve roland garros haricinde bir slam'de çeyrek final sonrasına ulaşmayı ve hatta finale yükselmeyi başardı.

    djokovic'in karşısına bu turnuvada finalde kim gelse djokovic favori diyebiliriz ancak thiem'in gelmesi ibreyi bir miktar da olsa djokovic tarafından alarak ortaya doğru getirdi. örneğin yarı finalde zverev-thiem eşleşmesinin galibi zverev olsa idi bu maçın 3 sette bitmemesi için hiçbir sebep olmayacaktı. hatta geçen seneki finalin kopyası olsaydı (djokovic-nadal) yine 3 sette bitmesi çok olası olurdu. thiem'in finale çıkması bence ibreyi 70-30 djokovic lehine olacak şekilde konumlandırdı. eğer dominic thiem'den 2015 rolland garros finalindeki wawrinka performansı gelebilirse rod laver arena'da çok enteresan işler olabilir. çünkü djokovic'in özellikle 2010 sonrasında kariyerinde en çok zorlandığı isimler return performansını üst düzeye çıkartmasına izin vermeyen büyük servisçiler ve gününde olan wawrinka, federer vb. gibi hücum performansı ve winner üretme kabiliyeti çok güçlü oyuncular.

    novak djokovic'in bu 27. slam finali olacak ve şu ana kadar oynadığı 26 finalin 16'sını kazanmayı başardı. tarihte avustralya açık'ı 7 kere ile en fazla kazanan kişi ve 10 dakika kadar sonra başlayacak bu finali de kazanırsa bir slamde 8+ kez kupaya ulaşan tarihteki 3. oyuncu olacak. thiem'e karşı h2h'lerde toplamda 6-4 ve yalnızca sert zeminde ise 3-1 önde. slamlerde ise 3 kere (2016, 17 ve 19 roland garros'da) karşılaştılar ve thiem'in 2-1 ile üstünlüğü bulunuyor. ayrıca djokovic'in thiem'e göre 6 saat kadar daha az kortta kaldı ve ilk turda struff'a 1 set kaybetti.

    https://pbs.twimg.com/...=jpg&name=medium

    bugün djokovic kazanırsa tekrardan 1 numaraya yükselecek.

    thiem'in avustralya açık'taki fiziksel açıdan istatistikleri: https://pbs.twimg.com/...=jpg&name=medium
App Store'dan indirin Google Play'den alın