resim
Max Bennet Kruse
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:36
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 192
    emre akbaba ile ilgili şöyle bir şey yazmıştım:
    (bkz: #2845968)

    süper lig'de son yıllarda alanları kullanarak oynayan oyuncu sayısı çok az olduğundan, herhangi bir sezonda emre akbaba için "bu işi ligde en iyi yapan oyuncu." diyebilirdim. fakat bu sene kruse'nin de varlığı emre'yi zirveden alıyor. hem alanları kullanıyor, hem de bu alanları kullanarak çok iyi bağlantılar oluşturuyor. "zor olan basit oynamak" cümlesindeki 'basit'i en iyi şekilde uygulayan oyunculardan biri. zamanında almanya milli takımına neden seçildiğini, neden avrupa'da birçok kulübün onu istediğini de bu basit oyunu izleyerek anlayabiliyoruz. çünkü bu tarz bir oyunu oynayabilen oyuncu sayısı dünyada çok az.

    onun mevkisinde oynayan oyuncular arasında çok daha iyi şut atan, çok daha iyi pas veren, çok daha iyi dribling yapan oyuncular bulunabilir. muhtemelen fifa vb. video oyunlarında da kruse'yi çoğu kişi verimli oynatamaz, herkes kruse'nin yerine çok daha gösterişli özellikleri olan oyuncuları oynatmaya çalışır. fakat gerçek hayatta o oyunculardan, kruse kadar alternatifsiz olanı da yoktur. özellikle 19-20 sezonundaki fenerbahçe gibi organizasyonları çok zayıf bir takımda kruse, çok daha alternatifsizdir.

    şu anda yaşadığı ve yaşayacağı en büyük dezavantaj ise medyasından taraftarına tüm futbol kamuoyunun, futbola video oyunu gibi baktığı bir ülkede futbol oynuyor olması. bakmayın 25 ocak 2020 fenerbahçe istanbul başakşehir maçında gol attı diye bugün övülüyor. fakat skora katkı veremediği ilk maçta "futbolun türkiye'deki otoriteleri" tarafından alakasız ve saçma bir şekilde eleştirilecektir. muhtemelen onun yerine de bütün maç eli belinde gezmiş ama o gün 25-30 metreden bir gol atmış başka bir oyuncu övülecektir.

    yalan yok, rakibimizde olduğu için çok kıskandığım bir futbolcu. fakat neyse ki hala oynadığı takımın onun üzerinden kurabildiği organizasyon sayısı az. oturmuş bir takımda, daha iyi kullanıldığı bir sistemde izliyor olsaydım, çok daha kıskanıyor olabilirdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın