• 6
    inanılmaz geçen nick kyrgios-karen khachanov maçı ile birlikte 3. tur maçları sona erdi. şu ana kadar erkeklerde kayda değer büyük bir süpriz olmadı. ancak ufak çaplı bir süpriz olarak değerlendirebileceğimiz 8 numaralı seribaşı berrettini'nin 2. turda tennys sandgren'a yenilmesi ve stefanos tsitsipas'ın 3. turda raonic'e kaybetmesi oldu. berrettini geçen sezon büyük bir çıkış yapmıştı fakat yüksek numaralı bir seribaşı olmasına rağmen buradaki zayıf karınlardan birisiydi. o yüzden büyük çaplı bir süpriz olarak değerlendiremeyeceğimizi düşünüyorum. tsitsipas ise geçen sezonun son 2 slam'inde maç kazanamadı. o yüzden burada yine bir düşüş yaşayacağını öngörmüştüm açıkçası.

    bugün 19 numaralı seribaşı john isner, stan wawrinka karşısında 1 set ve 2. sette de 2 break geride iken maçtan çekildi. böylelikle 4. turda beklenen medvedev-wawrinka eşleşmesi ortaya çıktı. ayrıca müthiş geçen maçta nick kyrgios, karen khachanov'u 6-2, 7-6 (5), (6) 6-7, (7) 6-7 ve 7-6 (8) ile yenerek bir diğer beklenen eşleşme olan nadal-kyrgios eşleşmesini ortaya çıkarttı. kyrgios avustralya seyircisi ile yine bütün oluyor fakat ilk servislerindeki en ufak bir düşüş oyununda ciddi kırılmalara yol açıyor. nadal maça biraz yüksek viteste girerse 3 sette bitirmemesi için hiçbir sebep yok. üzerine yoğunlaşması gereken ve farklı şeyler denemesi gereken kesinlikle kyrgios. maçın ilk oyununda ise kyrgios 255 km/h'lik bir servis attı ki hemen hemen 15 yıllık bir tenis izleyicisi olarak canlı izlediğim bir maçtaki en hızlı servis oldu.

    6 günlük tüm maçları teker teker değerlendirmek çok zor fakat bugünkü maç* muhtemelen turnuvanın şu ana kadarki en iyi maçı oldu. ikinci sıradaki maç ise (bkz: #2850634).

    kadınlar tarafında ise her zaman olduğu gibi bol bol seribaşı ilk 3 turda havlu attı fakat şu ana kadar havlu atmasını beklediğim kvitova, bencic ve halep üçlüsünden yalnızca bencic bugün anett kontaveit'e yenilerek elendi. aslında bencic'in 2. turda ostapenko'ya kaybetmesini bekliyordum fakat yakın geçen 2 sette 7-5, 7-5 ile kazanmasını bilmişti. kvitova'nın ise siniakova'ya daha ilk turda takılabileceğini düşünüyordum ancak kvitova sadece 1 oyun kaybederek beni susturdu ve 4. tura kadar geldi. 4. turda, 3. turda madison keys'i eleyen yunan raket maria sakkari ile oynayacak. halep'ten yine kvitova'da olduğu gibi bir ilk tur şoku bekliyordum ancak jennifer brady yeteri kadar etki yaratamadı ve halep de beni yanıltan formu ile 4. tura kadar geldi.

    tüm eşleşmeleri vermeden önce muguruza'ya ufak bir parantez açmak istiyorum. kyrgios-khachanov maçı sırasında muguruza 5 numaralı seribaşı svitolina ile oynuyordu. 2018'in wimbledon'ından bu yana tepetaklak giden muguruza'dan eser görmedim. ilk tura ilk sette elemelerden gelen ve dünya 155 numarası olan shelby rogers tarafından bagıl yemişti. ama oradan müthiş döndü, maçı kazandı ve bugün (3. tur maçında) svitolina'ya göz açtırmadı. 6-1 ve 6-2'lik setlerle kazandı. bana göre şu anda turnuvanın kadınlar tarafındaki gizli favorisi.

    muguruza hakkında 2. bir konuya değineyim. bunun yeri tam olarak burası değil fakat kadın oyuncularda tenis kalitesi ile magazinsellik tamamen ters orantılı maalesef. kadın tenisçilerin önemli bir kısmında da modellik, oyunculuk, mankenlik vb. istekleri gayet olabiliyor. bunu en iyi yöneten muhtemelen sharapova idi fakat çoğu oyuncuya bu yaramıyor. son dönemlerdeki eugene bouchard bunun en iyi örneği olabilir. kadının son 4-5 yılda kazandığı maç sayısı, kameralar karşısında soyunma sayısından daha az olabilir. kısacası muguruza'da da hafiften böyle bir hava vardı fakat bu sezonun başına farklı girdi. umarım böyle de devam eder.

    erkekler 4. tur eşleşmeleri:

    nadal-kyrgios
    monfils-thiem
    medvedev-wawrinka
    rublev-zverev
    sandgren-fognini
    fucsovics-federer
    raonic-cilic
    schwarzman-djokovic

    kadınlar 4. tur eşleşmeleri:

    barty-riske
    sakkari-kvitova
    gauff-kenin
    jabeur-wang
    kontaveit-swiatek
    mertens-halep
    muguruza-bertens
    kerber-pavlyuchenkova
App Store'dan indirin Google Play'den alın