resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 1974
    kendisinin faydası ilk golü bulduğumuz maçlarda olacaktır. kilit açan oyuncu değildir, o yüzden onyekuru'nun oynadığı maçlara nasıl başladığımız kısmı bizim için kritik.

    bizim takım şu an durağan oyun sebebiyle kapalı savunmaları açamıyor. ama bu durağan oyunun ana sebebi durağan kanat oyuncuları değil. durağan oyunun ana sebebi pasörlerimizin durağanlığı, yani seri ve belhanda'nın durağanlığı. şundan bahsediyorum, mesela, seri ve belhanda'yı tam hücum ederken gözünüzün önüne getirin, top seri'de olsun. topu kanada açtı güzel bi pasla, tam o an durup seri'ye bakın. ne yapıyor? bekliyor değil mi? keza belhanda da öyle.

    seri de belhanda da pas attıktan sonra verkaç için koşu gösteren oyuncular olmadığından, pası atıp pozisyon takibi yapmadığından ilk yarı o kadar az golümüz var. emre akbaba, taylan hatta ömer bu yüzden yıldızlaşıyorlar, çünkü ceza sahasına yöneliyorlar. çok büyük yetenekleri olduğundan değil.

    bu yüzden onyekuru'nun tempo getirmesini beklemek hayalcilik. önce bunu çözelim.

    onyekuru ne yapacak? onyekuru mesela, biz ilk golü attıktan sonra açılan kapalı savunmanın arkasına sarkacak. en kötü ihtimalle bu tehdidi oluşturduğu için rakibin bizim üstümüze o kadar da gelememesini sağlayacak. ilk yarıda son dakikalarda kaybettiğimiz puanların sebebi babel ve soso gibi iki tane koşamayan kanadımızın olması idi. zira küçük takımların saçma sapan bekleri için bile yavaş bu oyuncular. ama arkada onyekuru ya da sekidika olunca, rakiplerimiz geriye düştüklerinde atak yaparken ya bek katkısı alamayacak, yahut da bek katkısı alırken kaptırdıkları toplarda onlara çok güzel bir ifade karşılık verecek;

    onyekurulandın
App Store'dan indirin Google Play'den alın