• 40
    11 ocak 2020 türkiye polonya kadın voleybol maçı bittiğinde tr saatiyle 01.20'ydi. 5 setlik epik bir galibiyet almıştık.

    almanya ise aynı gün bizden en az 3-4 saat önce 3-0 kazanıp finale kalmıştı.

    hem daha çok efor sarf etmiştik hem de çok daha yüksek tansiyonda, gerilimde ve coşkuda bir maç oynamıştık.

    muhtemelen pek çok oyuncumuz gece uyuyamamıştır bile. zaten duş al otel git, beslen, bilmem ne saat en az 03.00 olur.

    bu fiziksel dezavantajı tersine çevrecek tek şey ise moralimiz, coşkumuz, tutkumuz ve savaşçı ruhumuz olacaktı ki hoca da bunu kullandı.

    en doğru taktikle maça polonya maçının devamı gibi başlayıp, aynı coşku ile de maça girince almanları tabiri caizse korkuttuk.

    zaten bana kalırsa almanya bu maçı, bizim polonya maçını izlerken kaybetti.

    grupta yendiğin takımı böyle bir maçın üzerine karşında görmek istemezsin. zaten karakter olarak hiç vazgeçmeyen ve geri vitesi olmayan bir takımız. bir de havaya girersek kazanamayacağımız savaş yok.

    maça da dediğim gibi coşkulu ve hırslı başlayınca, zaten ankara arena'da oynar gibi tribünler de olunca iyice havaya girdik.

    eda erdem'in winnerlığı ve kaptanlığı, naz aydemir'in şiir gibi oyunuyla ve hande baladın'ın ekstra oyunuyla maçı kazandık.

    meryem boz'a aldıkları önlemler ve meryem'in hücumda çok çok kötü gününde olmasına rağmen tehdit olarak görülmesi ve almanların savunmada 3'lü bloğa gelememesi ve dengeli oynamamızla, savunmada neredeyse her smaca temas ederek almanları psikolojik olarak da yorarak müthiş bir galibiyet aldık.

    normalde bu maç 2-0'dan sonra 2-1 olsa dramatik bir şekilde kaybedebilirdik. olması gerektiği gibi bitirdik. çok güzel oldu.

    vallahi gurur duydum.

    ne desek az, bravo kızlar!

    işte türk kadını. yeter ki ona imkan verin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın