resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 1328
    8 ocak 1994 tarihinde doğmuş bugün itibariyle 26 yaşına girmiş olan takımımızın en önemli defans oyuncusu. 1 ekim 2019 galatasaray paris saint germain maçı'nda angel di mariayı futboldan soğutuşu hala gözlerimin önünde. 1.91'lik boyuna rağmen oldukça atletik ve seri bir şekilde hızlanabiliyor.

    standard liegeden transfer olacağında araştırma durumum olmuştu.

    bu fizik ve bu yapıyla ben de açıkçası kendisinin yerli servet çetin olacağını düşünmüştüm ancak kendisi beni de oyun yapısı ve oyun hızı ile ters köşe yapmıştır.

    kendisinin bana göre en önemli özelliği fiziksel yapısına göre rakip futbolcuya attığı omuz darbesinin tertemiz olmasıdır. rakip oyuncu iki seksen yere serilse bile hakem oralı olmuyor. hatta çoğu rakip futbolcu itiraz bile etmiyor.

    özellikle en ufak darbede kendini kuşun yemiş gibi yerden yere atan futbolcuların bol olduğu ligimizde bu hareket biraz riskli görülebilir ancak boss bu hareketi tereyağıdan kıl çeker gibi yaptığı için hiç bir şekilde göze batmıyor.

    kendisinin topla çıkışı zaman zaman göze batsa da ben bu anlamda bir sıkıntı görmüyorum. özellikle oyunun sıkıştığı ve orta saha futbolcularımızın topla buluşamadığı bazı dönemlerde attığı diagonal paslar kilidi açmamızda önemli roller oynuyor.

    kendisinin en büyük handikabı bazen oyun kuracağım derken topu ayağında fazla tutması. bu sayede kaptırdığı veya kaptırmak üzere olduğu için gelişigüzel uzaklaştırdığı bir sürü top var ayrıca ilk kontrol diye tabir edebileceğimiz topu kendisine ilk geldiğinde ki durumda da kendini geliştirmesinin kariyeri için çok önemli olduğu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın