resim
Victor Mugubi Wanyama
Takım:Montréal
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.84
Uyruk:Kenya
  • 123
    kendisinin kalitesini ve fit bir wanyama’nın herhangi bir takıma katacağı + değeri oturup tartışmak zaman kaybı olsa da, mevcut düzenimizde gerek görmediğim, gelse ve fit olsa dahi “bu ne biçim adam” deneceği için gelmesine sıcak bakmadığım oyuncudur.

    bunun sebebi bizim “taktiksel” bir oyun planımızın olmayışı. pochettino, guardiola, sarri gibi isimler bireysel taktik anlamında ön planda isimler, klopp bireyselden ziyade takım halinde bir taktik benimseyen ve buna göre oyuncuların temelde fitness seviyesini yukarı çeken bir hoca; tıpkı defans yerleşimi taktiği ile öne çıkan simeone gibi.

    biz random bir futbol oynuyoruz, temel atak planımız 30 dakikada rakip yarı sahaya geçip mariano ile gol aramak. fatih terim hiçbir zaman muazzam taktik idmanları ve oyun şablonu ile ön plana çıkan bir hoca olmadı (1. seferinde geldiği ilk günden beri tribünde canlı izleyen adamım), takım taktiği önde pres ile başarı yakaladı, ancak bu dönemine baktığımızda fitness anlamında da yukarı taşınan topçu yok.

    her ön liberoyu aynı meziyetlere sahip olması gereken insanlar olarak nitelendiren ve melo’nun box to box orta saha olduğunu, aslında ön libero olmadığını bilmeyen ve dolayısıyla box to box yerine “melo tipi” orta saha kavramını ortaya çıkartan ayaklı cehalet spor medyası ile buna inanan taraftar olduğu sürece orta saha 6-8-8 şeklinde değil 8-8-10 şeklinde kurulmalı. fernando kıçına kına yakılıp gönderildi, biz 6 numaraya alışık bir toplum değiliz.

    bu nedenle hem taktiksel hem psikolojik olarak gelmemesi taraftarıyım. yerine gördüğü yere ince paslar atabilen bir playmaker ile orta saha ikilisinin lemina - ömer (taylan) gibi git gel oynayan tayfadan kurulması daha iyi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın