• 1
    halil özer'in, 18 mayıs 2000 tarihli milliyet gazetesi'nin 33. sayfasında yayınlanan yazısında bahsettiği ve o dönem teknolojik açıdan nimetlerinden faydalandığımızı iddia ettiği bilgisayar programıdır.

    ne tesadüftür ki; kısaltması gs soccer şeklindedir.

    çok araştırdım fakat böyle bir programın varlığına rastlayamadım. muhtemelen hözer'in sallaması da olabilir.

    --- alıntı ---

    g.s. soccer mucizesi
    g.saray'ın başarısının arkasındaki önemli bir sır: 1300 dolarlık bilgisayar programı

    "bilgisayar programı" diyordu fatih terim; "bize bu gerekli. mutlaka istiyorum..."

    norveç'te bulundu...

    rosenborg maçı* için bu ülkeye gitmişlerdi... norveç kulübü'nde böyle bir programın varlığını öğrendi fatih hoca... "bir deneme yapalım" dedi. yaptılar.

    programda her futbolcunun yaptığı doğrular ve yanlışlar ayrı ayrı dosyalarda toplanıyordu. frikik atışları, korner vuruşları, pas yüzdeleri, isabetli, isabetsiz şutlar tek tek hesaplanıyordu. maç bittiğinde tuşa basıldığı anda kimin nasıl oynadığı hemen ortaya çıkıyordu.

    örneğin, rosenborg maçında kırmızı kart görmesine rağmen vedat* sahanın en iyisi olarak çıkmıştı.

    "tamam işte" dedi terim; "aradığım bu."

    ama fiyatı öğrenildiğinde iş yattı... 38 bin dolarlık bir fatura ortaya çıkıyor, yönetim ''bu parayı ödeyemeyiz" karşılığını veriyordu.

    basın danışmanı turgay vardar, en sonunda bu programın bir benzerini italya'da buldu. daha basitti ama iş yapardı. üstelik fiyatı da 1300 dolardı.

    almak için gittiklerinde karşılarına ilginç şirket adı çıktı:
    "g.s. soccer." açılmış adıyla "general static soccer."

    program florya'ya getirildi. buna göre 90 dakikalık maç 42 maddeye bölünmüştü. oyunun tamamının ve futbolcuların analizi yapılıyor, ardından oyunculara 100 üzerinden puan veriliyordu.

    işte bu program o gün, bu gün florya'da kullanılıyor. terim'in eli, ayağı sanki... hoca bir tuşa basıyor, her şey karşısına çıkıyor. böylece de maçın hiçbir bölümü gözden kaçmıyor.

    --- alıntı ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın