• 54
    minnacık bir muhalefet yapasım geldi. aslında muhalefet değil de, zaten herkesin farkında olduğuna inandığım bir hatırlatma.

    "en beğendiğin yazarlar" ifadesi bir anlamda yanıltıcı bir ifade. yazılanı "en çok on oy verdiğin yazarlar" olarak okumak daha doğru olur zira listeler tahminimce safi istatistik; beğenilen entry tabii ki on'lanıyor fakat on oy alma olayı biraz da yazılan entry sayısıyla alakalı. mesela sözlüğümüzün serie a delisi haginin topugu hiçbir yazarın üçlüsünde yok görebildiğim kadarıyla (yazanlar arasında). bunun en büyük sebebi ise o el emeği göz nuru destanları çok nadiren yazması. yılın en çok on oy alan entry'lerinde olacaktır elbette o başka.

    bunu niye belirtmek istedim? özellikle yeni yazarlar entry'ler arasında kendi rumuzlarını görmeyince küçük bir hayal kırıklığı yaşayabiliyor. geçtiğimiz senelerde bu kırgınlığını ifade eden yazar dostlarımız olmuştu örneğin. kısacası, bu listeler istatistik. sözlüğe daha sık yazı sunmanız halinde toplayacağınız on'lar ve of'lar haliyle daha fazla olacaktır.

    https://media.giphy.com/...A96V4w10N5/giphy.gif
App Store'dan indirin Google Play'den alın