resim
Mohamed Salah Hamed Ghaly
Takım:Liverpool
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.75
Uyruk:Mısır
  • 407
    öncelikle islam’ın peygamberliğini kabul etmiş olduğu bir kişinin doğum gününü yaşadığı bölge insanı gibi kutlamıştır. halı hazırda islam dininde olmayan fakat daha sonra dine eklenen “mevlüt kandili” kavramından bir farkı olmayan, sadece kutlanma şekli farklı olan bu günü kendimizden başka kimin, nasıl kutlayacağın sorgulamak gibi bir hakkımız, başka insanların inanç özgürlüğüne saygı duyan herhangi bir bireysek bize düşmeyecektir.

    yılbaşı kavramı ile noel kavramları birbirinden farklı olmakla, bir müslüman pekala noel de kutlayabilir, hatta müslüman olduğunu iddia edip teslis inancına sahip bile olabilir. başka bir insanın dinini yaşama şeklini eleştirmek istersek bize de afedersiniz bok yemek düşer. hem insan hakları kapsamında inanç özgürlüğü olan bir kişinin dinini nasıl yaşadığı sorgulanamayacağı gibi, islam’ın kendisinde de bir başka müslümanın müslümanlığını sorgulamak en büyük günahlardan olup dinden çıkmaya kadar gittiği rivayet edilir.

    hepsinin haricinde “hoşgörü” dinine inandığını iddia eden bir kişinin, bir başka peygamberine inandığı dinin takipçilerinin önemli bir gününü onların adetiyle kutlaması ve bunu yaparken de kendi dinin kendine emrettiği herhangi bir şeyi ihlal etmiyor oluşu gayet olması gereken şeydir.

    bu arada islam dini içerisinde noel kavramı ve asimilasyon başlığına örnek vermek gerekirse “kutlu doğum haftası” ve “mevlid kandili” kavramlarının kökenleri araştırılarak, islam’ın ilk yıllarında mevcut olmayan bu kavramların daha sonra “müslümanların da noel’i olmalı” zihniyetine sahip kişilerin önayak olmasıyla islami önemli gün ve haftalara eklendiği görülebilecektir.

    sözün özü yaşadığı topluma saygı duyan bir birey olarak, yaşadığı kültürün gelenek ve inançlarına saygı gösteren bir paylaşım yapmış bir futbolcudur. bu sebeple de ileride kendi inancı için yaşadığı toplumdan saygı bekleyebilecektir. kendisi saygı duymayıp, bu gelenekleri yererken kendi inancına saygı beklemek gibi bir ikiyüzlülük yapmadığı için kendisine teşekkür ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın