• 73
    sezonun en önemli maçı olmayan futbol müsabakası.

    bu sezon enteresan bir şekilde her iddialı takımın, iddiası olmayan takımlara şampiyonluğu ikram ettiği bir sezon oluyor. neredeyse her sezon bir büyük bu haftalarda birkaç puan fark yapar, şampiyonluk yolunda bir adım önde görülürdü. bu sene ise büyüklerin attıkları adımlar mütemadiyen yerinde saymalarını sağlıyor. işbu entryde belirtildiği gibi sezonun en önemli maçı değildir bu yüzden. hiçbir büyük takımın reaksiyon gösterip olumlu yönde bir gelişme göstermemesi de bu durumu perçinleyen bir etken.

    öte yandan 4 büyüklerde daha önce görmediğim cinsten bir sakatlık problemi mevcut. sağlıksız futbolcuların menajerler aracılığıyla ülkemize itelenmesi, kulüplerin yapısında, antrenman sahasında ezelden beridir süregelen amatör yapılanma ve çarpık icraatlar da bu sakatlıklara davetiye çıkarıyor bence.

    bütün bunlardan münezzeh olarak zirvenin soğuk iklimlerinde sivasspor gerçeği var. taraftar ve şehir olarak kenetlenmiş bir anadolu takımı bugün sivasspor. ancak puan durumundaki yerine bakarsak 3 istanbul takımını geride bırakmasıyla şampiyonluğun bir numaralı adayı olma hüviyetine bürünmüş bir takım. geçmiş, geleceğe bir ayna midir bilinmez ama anadolu takımlarının yakın tarihte 2. yarılarda formdan ve zirveden düştüğü bilinen bir gerçek. 2010 senesi bursaspor istisnası hariç.

    işte bu yüzden göztepe cimbom maçını sezonun en mühim maçı olarak görmüyorum. üstelik orta sahada çok eksiğiz. 1 puan izmir deplasmanında bizi mutlu etmeli. kaybedersek havlu atmayız ligdeki mevcut şartlarda. kazanırsak uzun vadede moral ve motivasyon sağlama ihtimali var üç puanın. fakat bu kez de araya yarıyıl girecek.

    bütün bu parametreler doğrultusunda bu maçı ölüm kalım maçı olarak görmek yanlış olur. bu lig bu sene çok eğlenceli; çünkü her hafta yeni bir hikaye yazmaya itiyor insanı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın