• 354
    2019 - 2020 euroleague sezonunun açık ara en formda ekibi.

    üst üste 7 maç kazandılar. bu maçların 5 tanesinin deplasman olduğunu da unutmamak gerek. bunu başarırken de takımın temel direği olarak görülen bryant dunston' ın sakatlığı nedeniyle faydalanamadan yaptılar.

    daha önce de yazdığım gibi efes' in bu kadar formda olmasının en temel sebebi bütün rollerin net şekilde belirli olması. yarı sahada kim ne yapacak, tempoyu kim ve ne zaman yükseltecek, oyun sıkıştığında top kimin elinde olacak gibi durumların hepsi belirli ve herkes tarafından kabul edilmiş durumda.

    bir not daha aktarmalıyım. krunoslav simon daha önce sadece şutuna odaklanan savunma işlerini 2. plana bırakan bir profildi. keza chris singleton tüm yaz boyunca istediği kontratı bulamadı ve euroleague takımlarının tamamı kendisinden uzak durmuştu. rodrigue bebouis, tibor pleiss ve james anderson gibi adamlara euroleague' de kontrat verecek çok az takım vardır. bu nokta da ergin ataman' ın hakkını vermek gerekiyor. bu takım tamamen kendisinin başarısıdır.

    aklımı olumsuz olarak meşgul eden bir düşünce de anadolu efes' in daha aralık ayında bu denli formda olması. olumsuz bir olay olarak görünmese de bu tarz takımlar ligin ikinci yarısında düşüş yaşayabiliyorlar. umarım mart - nisan gibi bir düşüş yaşamazlar. eğer bu durumu da savuşturabilirler ya da yaşamazlar ise ve sakatlık da yaşamazlarsa daha büyük şeyler hayal edilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın