resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 676
    en yakın zamanda takımın başında görmek istediğim teknik adamdır kendisi.

    son bir kaç günde hakkında genel olarak olumlu yorumlar olsa da azımsanmayacak ölçüde olumsuz yorumlarda var. ancak dikkat ederseniz kendisinin en azılı muhalifleri bile teknik direktörlük meziyetlerini değil geçmişi üstünden yargılıyor. bir başka deyişle, okan'ı takımda görmek istemiyorum diyen, taktik bilgisi kötü, transferlerde başarısız, elindeki kadrodan verim alamıyor, oyuncu değişiklikleri yersiz vb. gibi argümanları sunmuyor, sunamıyor, onun yerine işte 2001'de takımı sabote etti, inter'den beşiktaş'a döndü 200 bin euro'nun hesabını yaptı falan diyor. bu bile kendisinin nasıl bir hoca olduğu konusunda olumlu bir detaydır.

    40 küsur maçlık serinin başlangıcında da bitişinde de kendisinin olması tesadüf değil. sadece galatasaray'a karşı değil, fenerbahçe ve beşiktaş'a da karşı son dönemde çok iyi bir karnesi var.

    başakşehir maçında tribündeydim. tribünde sağda solda duyduğum yorumlar hep ortak bir paydada toplandı. bu başakşehir kapanacak, pozisyon vermeyecek, sabırla bekleyip boşluğu bulup, hatayı görüp değerlendirecek. nitekim öyle de oldu. kendisinden güçlü bir takıma karşı 35 bin kişilik baskıya rağmen sabırlı bir futbol oynatıp takımına 3 puanı öyle ya da böyle aldı.

    mahmut tekdemir oyundan çıkmak zorunda kaldığında gulbrandsen hamlesini yaptı ve sonuca gitti. biz ise aynı dakikalarda terim'e tribünden bağırıyorduk; hoca oyuncu ne zaman değiştireceksin?

    geçmişinde hata yapmıştır yapmamıştır çok ilgilenmiyorum. getirirsin başa, iyi performans gösterirse ödüllendirirsin, kötü performansında yolları ayırırsın. profesyonel bir iş yapıyoruz. tudor'u kalaylamasıyla falan niye uğraşıyoruz? hakaret etmediği sürece istediği yorumu yapmakta da özgür kendisi. hatta 85. dakikada yaptığı arda turan hamlesi de tamamen tribünleri kışkırtma üzerineydi. böyle şeyleri severim. teknik direktör dediğin biraz kibirli olur, rakiple uğraşmayı sever.

    terim bitmiş okeye dönüyor. okan buruk tertemiz mağlup etti terim'i kenarda. galasaray'ı düşünen bir taraftar olarak gelecek kaygısı içerisindeyim. kendisi de terim sonrası en iyi adaydır. galatasaray'ın evladı kontenjanına girip girmemesi umrumda değil. likayat sistemine inanırım. potansiyelli bir teknik direktör olduğunu son yıllarda gösterdi. ha gelir burada baskıyı kaldıramaz yolları ayırırsın. bu işte gönül bağı kuracağız diye bir şey yok.

    chelsea'nin başındayken tottenham'ı aşağılayan mourinho bugün tottenham'ın başında. bu işler böyle çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın