• 2
    inanılmazdı...

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...x9HXBj4xfBu4L6tRRccl

    1985 yılına gelindiğinde son 4 yılın 3'ünde (1981, 1983 ve 1984) final oynayan steve davis, 1987 ile 1989 arasında 3 tane daha dünya şampiyonluğu kazanıp 6 sefer ile rekor kıracaktı ta ki steven hendry 7 ile onun rekorunu geliştirene kadar, ile artık sıralamada gerilemeye başlamış 1979 finalisti dennis taylor finalde karşılaşıyordu. bir önceki yıl bu ikili yarı finalde karşılaşmışlardı ve davis, taylor'ı 16-9 ile geçmeyi başarmıştı.

    1985 yılının finalinde de masaya fırtına gibi giren dönemin en iyi oyuncusu ve dünya 1 numarası olan steve davis vardı. yaptığı yarım yüzlük seriler sayesinde ilk seasın bitiminde 7-0 öndeydi ve cumartesi gününün akşam seasınının ilk frame'ini kazanıp 8-0 öne fırlamıştı. taylor şöyle söylüyordu: "aslında pek fazla yanlış yapmıyordum ancak o, hiçbir şey kaçırmıyordu. ancak 36 yaşındaydım ve bunun son şansım olabileceğinin farkındaydım."

    fakat ne olduysa 9. framede kontrol yine davis'de iken oldu. güvenli vuruş yapabileceği yeşili pot etmeye çalışırken kaçırdı ve masaya gelen taylor'ın pembe ile ilk frame'i kazanması ile skor 8-1'e geldi. saat yerel saat ile 20:15 idi. taylor "artık biraz rahatlayabilirim." diyordu. akşam seasının kalan 7 frame'inin 6'sını daha kazanarak pazar gününe yalnızca 2 frame'lik fark ile giriyordu (7-9). 8-0 geri düşmüş bir oyuncu için kalan 8 frame'in 7'sini kazanmak oldukça iyimser bir tabloydu ve geceyi daha mutlu geçiren steve davis'in aksine dennis taylor'dı.

    steve davis'in aklından 9. framede kaçırdığı o yeşil çıkmıyordu. neden güvenli vuruş denememişti? cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece bunu düşünüp durmuştu. pazar günü davis ilk günkü kadar keskin olmasa da gerektiği gibi oynamaya devam etti. fakat hiçbir şey ilk günkü gibi değildi. skor ilk kez 11-11'de eşitlendi fakat maçın devamında davis bir kez daha 17-15 ile öne fırladı ve artık kazanılması gereken yalnızca 1 frame vardı. fakat taylor'ın da farklı planları vardı ve kupa seromonisini 2 frame daha öteleyerek durumu 17-17'ye getirmişti. artık her şeyi decider belirleyecekti.

    saatler artık gece yarısını gösteriyorken final frame'inde de 45 dakika geride kalıyorken dennis taylor'ın 44-28'lik üstünlüğü bulunuyordu. ancak kırmızıyı kaçırmıştı. taylor şöyle söylüyordu: "steve bunun bir fırsat olduğunu farketti. görmekte zorlanıyordum. 45 dakikamı yalnızca 20'lik bir seri için harcadım ve birkaç dakika içinde bu avantajımı yitirebilirdim." masaya gelen steve davis kırmızı-mavi oynarak seri yaptı ve durumu 62-44'e getirdi. artık masada yalnızca 4 renkli kalmıştı ve fark 18 idi. masada 22 sayı vardı. davis'e yalnızca kahverengi yetecekti lakin taylor'ın masayı temizlemesi gerekiyordu.

    ve davis kahverengiyi kaçırdı. crucible tiyatrosundan homurtular yükseldi. ardından masaya gelen taylor müthiş bir vuruş ile kahverengiyi pot etti. tam bu noktada davis: "turnuvanın en iyi vuruşuydu. ben onun güvenli vuruş deneyeceğini düşünüyordum." demişti. taylor da: "turnuvayı, yanlış gidebilecek bir güvenli vuruş oynayarak kaybetmek istememiştim." diyordu. skor 62-59 ile halen davis'in üstünlüğünde iken masada yalnızca siyah top kalmıştı ve taylor halen masadaydı. artık her şeyi belirleyecek olan o toptu.

    taylor siyahı double denedi fakat kaçırdı. sonrasında davis güvenli vuruş oynadı. ıstakasını tam 20 saniye boyunca sildikten sonra masaya gelen taylor oldukça cesur bir double denemesi daha yaptı ve kaçırdı. ardından davis de double denedi ve kaçırdı. beyaz top yeşil cebin biraz altında kalmıştı ve siyah masanın ortalarındaydı. sol siyah cebe net bir uzun pot şansı vardı fakat dennis taylor bir kez daha kaçırdı. daha kötüsü siyah sol siyah cebin oldukça yakınlarında ve beyaz top da sol siyah cep ile sol orta cep arasında banda nispeten yakın bir yerde kalmıştı. davis için kolay bir şampiyonluk şansı vardı. eller titriyordu, davis siyahı fazla kesti. maçı anlatan ted lowe: "hayırrr! olamaz." diye bağırıyordu, inanamamıştı.

    seyirciler çıldırmıştı. beyaz top masanın bir kez daha, televizyondan izleyenlere göre, altına gelmişti ve siyah daha net bir pozisyondaydı. taylor: "muhtemelen ted lowe şu anda benden daha gergin." diyordu.

    artık saatler pazartesi sahabının erken saatleriydi. taylor masaya eğildi, ıstakasını çok uzun süre ileri ve geri hareket ettirdi ve siyahı pot etti. 68 dakika süren son frame ve toplamda 14 saat 50 dakikalık maç sona ermişti.

    inanamıyordu...

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...oToRh5TZ1aRodZP-8z9O

    taylor ıstakasını kafasının üstünde sallıyorken artık yeni dünya şampiyonu oydu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın