• 34
    elindeki imkanlara göre doğru bir yapılanma ve oyun planıyla maksimum verim alan ve şampiyonlar liginde yer almayı hak eden takım. 5 kasım 2019 barcelona slavia prag maçında 125 km koşmaları da neden başarılı olduklarını gösteren donelerden biri.

    ancak, slavia prag'ın başarısındaki koşu mesafeleri üzerinden galatasaray'i eleştirmek doğru değil. çünkü, teknik ekip tarafından verilen kararla yaz transfer sezonunda galatasaray, kendini koşmaktan çok topu koşturmayı çalışacak bir pas takımı olmak için dizayn edildi. manchester city, zamanının barcelona ve ispanya'sı gibi. ayrıca, fatih terim koşu mesafelerinden çok sprint sayılarına göre bir antrenman yaptırdığını ve bu istatistiğe daha çok önem verdiğini söyledi her zaman.

    igor tudor ve aykut kocaman da oyun planlarında koşu mesafelerine takıntılı şekilde odaklı mesela. ancak, guardiola'nın manchester city'si 2018-2019 sezonunun en az koşan takımlarından biri ( https://www.sabah.com.tr/...ak-mac-kazandirir-mi ) bu tudor ve kocaman'ın guardiola'dan daha iyi bir sisteme sahip olduğunu mu gösterir?

    kısacası, slavia prag kendisi için en rasyonel şampiyonlar ligi planına uygun hareket ediyor ve oyun planlarında koşu mesafelerinin önemli bir etkisi var. fatih terim ise ne rasyonel ne de pragmatist diyebileceğimiz şekilde iki sezondur gerçekleşmesi imkansız bir şampiyonlar ligi planına uygun hareket ediyor ve kaçınılmaz sonuç ile karşı karşıya kalıyor.

    fatih terim'in eleştirilecek çok noktası var ama koşu mesafeleri buna dahil değil bence, çünkü oynatmayı çalıştığı planda koşu mesafelerinın yüksek olmaması tutarsız bir durum değil. mesela, güçlü bir pas oyunumuz var dedikten sonra geriden pasla çıkamamak ve sürekli topu şişirmek eleştirilmeli. bu oynatmayı çalıştığı oyuna göre tutarsız bir durum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın