resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1382
    beşiktaş' tan önce davranıp kapmamız gereken teknik direktör. gerek futbolculuk dönemindeki yaşantısı ve disiplinsiz hareketleri, gerek futboldan sonra tv' deki yüzeysel futbol yorumculuğu nedeniyle iyi bir teknik direktör olacağını düşünmüyordum. hatta sezon ortasında alıp ivme kazandırdığı gaziantepspor, kayserispor, sivasspor ve alanyaspor maceralarinda bile kendisinin büyük bir takımı alıp başarılı olacağına ihtimal vermiyordum. ancak bu sezon başında yeni malatyaspor' un başına geçip oynattığı futbol ve aldığı sonuçlara bakınca sergen' in yeni jenerasyon teknik direktörler arasında en iyisi olduğunu düşünmeye başladım.
    ayrıca maç sonu basın toplantılarina, yedek kulübesindeki tavırlarına ve oyuncularla iletişimine baktığımda olgun, taraftarina ve oyuncularına güven veren bir tavrı var. alemci, tembel, hovarda adam gitmiş yerine olgun, zeki, karizmatik bir adam gelmis. serseri bir adamın evlenip iyi bir aile babası olması gibi birşeye benziyor futbolcu sergen ile teknik direktör sergen arasındaki fark.
    uzun lafın kısası birçok avrupa takımının yaptığı gibi genç ve faal futbolcularla arasında jenerasyon farkı olmayan yeni nesil teknik direktör ile yola devam etmeliyiz. çok sevsek de fatih hocanin futbol anlayışının demode olduğunu görmek lazım. tıpkı arsene wenger gibi, tıpkı capello gibi, tıpkı mourinho gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın