• 214
    preseason suresince sadece lakers ile oynayip hic de iyi sinyaller vermemis takim. durant sonrasi genis capli bir genclestirme operasyonuna gidildi fakat kadroya eklenen oyuncular henuz sisteme eklemlenebilmis gibi gorunmuyorlar.

    bilindigi uzere warriors'in 73-9 sezonunun alameti farikasi steve kerr'un motion offense isimli hucum stratejisiydi. futboldaki tiki takayi andiran bu hucum cesidinde oyuncular nerdeyse hic dribling yapmadan durmadan hareket edip surekli paslasiyorlar. ayni anda iki screen gibi degisik varyasyonlara giriyorlar. sonucunda da klay thompson hic dribling yapmadan nba 3'luk rekorunu kiriyor, curry gibi bir dis sut silahi bos uclukler bulabiliyor ve warriors durdurulmasi imkansiz bir makineye donusuyordu.

    bu oyunu oynayabilmek icin oncelikle cok iyi calisan, basketbol iq'su yuksek ve tempolu oyuncular lazim. willie cauley-stein misal bu sistem icin bicilmis kaftan. onun yaninda jordan poole, kevon looney gibi isik veren oyuncular var ama kadro muhendisligi cok basarili degil gibi gorunuyor. en basinda d'angelo russell bu tarz bir sistem icin pek uygun bir isim izlenimi uyandirmiyor. adam zehir gibi bir zekaya sahip olsa da temposu cok agir. sanki 23 yasinda degil de veteran oyuncu gibi bir oyun tarzi var. topu eline alip screen istiyor. yoksa klay thompson misali catch and shoot tarzinda bir oyuncu degil ki warriors'un ihtiyaci olan bu tip oyuncular. yetenek olarak cok daha altta olsa bile jordan poole bu oyuna russell'dan daha uygun mesela.

    ikincisi oyuncularin bireysel yetenek seviyeleri rakiplerin bir iki gomlek altinda. eric paschall, smailagic, evans, mckinnie, robinson iii, lee kadro derinliginde hayal kirikligi simdiye kadar. paschall'dan bir draymond green cikar mi gibi bir dusunce vardi ki kimse bunu konusmuyor artik ilk performanslardan sonra. diger oyuncular ise garbage time'da bile yetersiz kaliyor.

    bence bu takimin kilit oyuncularindan biri sakatliktan donecek olan alec burks olabilir. kendisi bence gayet yeterli bir kanat oyuncusu. klay'in yoklugunda curry-russell-burks-green-cauley stein gibi bir bes iyi is yapabilir. trade doneminde de d'angelo russell daha dinamik bir 2 veya 3 numarayla takaslanirsa da hic sasirmamak lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın