resim
Gheorghe Popescu
Görev:Başkan
Takım:FCV Farul
Yaş:56
Uyruk:Romanya
  • 181
    türk futbol tarihinin efsanevi tandemlerinden birinin yarısı olan romen abimiz.

    (bkz: bülent korkmaz - gheorghe popescu ikilisi)

    1987-1988 sezonunun ikinci yarısında universitatea craiova'dan steaua bükreş'e kiralık gitti. şampiyon kulüpler kupasında yarı final yapan hagi'li, balint'li kadroda yer alarak dikkatleri çekti. tıpkı bülent korkmaz'ın lig maçlarında kulübede oturup avrupa kupalarında sahaya çıkıp avrupalı bülent olarak adını duyurmaya başlaması gibi, hemen hemen aynı zamanlarda...

    sir bobby robson'ın referansı ve çabalarıyla psv'ye transfer oldu. 4 sezon hollanda ekibinde ter döktükten sonra bir sezon tottenham ve arkasından da 2 yıllığına barcelona'ya geçti. psv'de iki şampiyonluk yaşadı. 1994-1995 sezonunda tottenham ile ligde 7.'lik ve fa cup yarı finali gördü. barcelona'da bir kupa galipleri kupası ve bir ispanya kupası kaldırdı.

    barcelona'da yine hagi ile yolları kesişmişti. zaten romanya tarihinin en önemli futbol jenerasyonlarından biri olmuşlardı ya, o da ayrı bir konu... 1996 yazında sözleşmesi bitip galatasaray'a gelen kumandanın ardından ertesi sezon sözleşmesi bitince galatasaray'a imza attı. bülent korkmaz ile birbirini tamamlayan bir ikili oldular. orta saha geçmişinden de gelen pas yeteneği, kafa toplarındaki hakimiyeti ve disipliniyle efsane kadronun değişmez parçalarından biri oldu.

    1999 yazında hagi'nin baldızı ile dünya evine girerek yol arkadaşlıklarını perçinlemiş oldular. o sezonun sonunda uefa kupası finalinde kupayı getiren 4. penaltıyı 70 milyon ile beraber atıp adının önüne "haydi oğlum" sıfatını da aldı. bir sezon daha oynadıktan sonra 2001 yazında takımdaki pek çok oyuncu gibi takımdan ayrıldı ve lecce'nin yolunu tuttu. 2003 yılına kadar dinamo bükreş ve hannover'de kısa süreler top oynadıktan sonra 36 yaşında futbolu bıraktı.

    bir dönem menejer olarak haberleri gelse de 2012 yılında, romanya futbol federasyonu başkanlığına hazırlandığı bir dönemde, bazı transferlerde usulsüzlük yapıp 12 milyon dolar haksız kazanç elde ettiği sebebiyle 3 yıl hapis cezası aldı. 2 yıl kadar hapiste kaldıktan sonra tahliye oldu. artık romanya futbol federasyonunda danışman olarak hizmet vermeye devam ediyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın