resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 631
    okan buruk galatasaray'a henüz 11 yaşında adım atmış. inter'e transfer olana kadar tam 17 yıl kesintisiz kulübün çatısı altında futbol oynamış. toplamda galatasaray'da 7 lig şampiyonluğu, 5 türkiye kupası, 1 uefa kupası, 1 süper kupa kazanmış. tarihinin en başarılı olduğu döneminde galatasaray'ın en kilit oyuncularından biri olmuş. ayrılığı tatsız olmuş ama 2007-2008 sezonunda evine tekrar dönmüş.

    futbolu bıraktıktan sonra ise teknik direktör olarak kısıtlı kadrolar ile önemli işler yapmış. akhisarspor'a belki de tarihi boyunca tekrarlanmayacak türkiye kupası ve süper kupa kazanma başarısı getirmiş. akhisar'dan küme düşme hattındaki rizespor'a geçip çer çöp ile 18. sıradan aldığı takımı uefa'ya katılma sınırına kadar taşımış. bu arada bıraktığı akhisar ise bir önceki sene kupa kazandığı kadrosuyla direkt küme düşmüş. şu an başakşehir'de de başta bocalasa da gayet güzel futbol oynatıp, sonuç almaya devam etmektedir. şunu da not edelim iyi derecede italyanca ve ingilizce bilmekte olan okan buruk'un hayali ise bir gün inter'i çalıştırmakmış.

    sadede gelirsek şehitleri, darbeyi, kazaları, depremleri, zamları hayatımızda derin yaralar açan tüm önemli şeyleri üç günde unutmakla dünyaya nam salmış memleketimin vatandaşı, bu adamı yüreğine kazımış 20 senedir kinini diri tutuyor ya gerçekten her seferinde şok oluyorum. el alemin ersun yanal'dan, abdullah avcı'dan efsane yaratmaya çalıştığı şu ortamda herhalde ellerinde okan buruk gibi bir örnekleri olsa adamın heykelini dikip, önünde secde ederler. tamam yanlışları, hataları olmuş olabilir. belki bir gün kendisi de çıkıp geçmişi kendi penceresinden anlatır ama ne kininiz varmış arkadaş, ne çileniz varmış be!

    bu uygulama da kendisine özel. sanırsın galatasaray tarihinde takımımıza ilk yanlış yapan isim okan buruk. geri dönüş fikri her ortaya atıldığında yazılan tepkileri görünce benim aklıma ilk gelen örnek yine fatih terim oluyor. daha 5 sene önce yıldırım demirören'in kayığına binip, dönemin başkanı ünal aysal ile sebepsiz didişip bir elaman muhabbetini de bahane edip sezon başı bizi ortada bırakıp milli takıma gitmedi mi hoca? yaklaşık 2 sene önce de #neredekalmıştık tweeti ile de herkes onu bağrına geri basmadı mı? kimse hadi lan oradan demedi, demez de, diyemez de. ama hele ki okan'ın adı geçsin; herkes hemen kömürlükteki sandıkta saklanan dedesinden kalma tüfeği almaya koşuyor.

    kendisini çok başarılı buluyorum. teknik direktör olarak da umarım türkiye'den kopup bir serie a, bundesliga falan görür hayallerini gerçekleştirmesini umut ediyorum. ama eğer bir gün yolu buraya düşerse de biraz salın be kardeşim, tamam kusur işlemiş olabilir de yabancı değil evladınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın