• 512
    uzun zaman aradan sonra beğendiğim takım. beğenmemin sebebi de ne yaptığını bilerek oynaması. tabii bunda oyunun deplasmanda olması, takımın 1 puan için oynamaya çalışması, kadronun statikliğinin işimize yaraması, oyun kurmaktan çok oyun bozmaya ve skoru tutmaya yönelik planı ve bunların uygulanması hoşuma gitti. oyunu bozmak, kurmaya göre daha kolaydır.

    takım çok yeni, özellikle orta sahamız, bir arada oynamaları ve form tutmaları gerekiyor, tek tek oyuncuları değerlendirmeyeceğim ama seri, nzonzi, lemina bence ilk üst düzey maçlarında iyi bir grafik çizdiler. kötü olarak değerlendirebileceğim mariano vardı, nagatomo hucümda kötüydü ama defansta iyiydi.

    öte yandan şöyle bir husus var, ki sözlük genelinde de çokça bahsedilmiş. bence bu sezonun bizim için en önemli sorunu olacaktır. takım dünkü kadro ile sahada en iyi fizik gücü ve en iyi uyumu ile yer alsa dahi gol atma sıkıntısı çekecektir.

    babel, feghouli aynı tipte oyuncular, kenarda kendini kaybettirip çizgiye inip boşluk bulup falcao ile verkaça girebilecek, hızlı oynayabilecek dinamizme sahip değiller. kanat beklerimiz de bu dinamizmi yaratamadığı için dün, ortasahası güçlü ama kanatları zayıf bir takım görüntüsü çizdik. zaman zaman lemina o dinamizmi verecek bize ama şu anda hazır değil.

    pas oyunu oynayan takımlarda bile bu kadar statiklik yok, o yüzden büyük sıkıntı. sezon başından beri attığımız gol sayısı da bu statik oyunun bir sonucu.

    dün tam bir deplasman takımı gibi oynadık ama önümüzdeki (gbknz: 22 eylül 2019 yeni malatyaspor galatasaray maçı) 'nda gol bulmamız gerektiğinden daha farklı bir değerlendirme olacak.

    emre mor, jimmy durmaz, andone, şener, adem büyük gibi girdiği anda dinamizm katabilecek oyuncuları kadromuza eklemlememiz lazım.

    yani sözün özü, pas oyununu hızlandırsanız dahi, saha içerisinde kısa mesafelerde dinamizmi yakalamadığımız müddetçe bu statikliği aşamayız ve gol atamayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın