• 497
    öncelikle şampiyonlar liginde içeride veya dışarıda alınan puanın çok önemli olduğunu yazarak geçeceğim değerlendirmeme.

    rakibimiz emre mor oyuna girene kadar aynı taktikle oynadı. taktileri; topu geriden çıkarıp oyun kuran oyuncularımız nonzi, mariano ve nagatomo'ya baskı kurup oyun kurmalarını engellemek, topu bize bırakıp 2. bölgede çoğalmak, topu ileriye değil de yana ve geriye oynamamız neticesinde hata yapmamızı sağlamak, kazanılan topları 2 stoperin arasına atıp pozisyon aramak.

    doğrusu brugge bunda başarılı oldu mu? tartışılır. özellikle luyindama ve marcao ne cepheden, ne de havadan büyük hatalar yapmadılar. 1-2 pozisyonda luyindama ağır kaldı ama onun hatalarını seri ve marcao giderdi. özellikel defans oyuncularımızın uzun bir aradan sonra ilk kez uyumlu olduğunu da gözlemledik bu akşam. rakip kanatlardan neredeyse hiç gelmedi.

    biz ise oyun kurmakta daha doğrusu baskı yediğimiz ön bölgede ileri doğru top taşımakta sıkıntı çektik. seri ve lemina maalesef topu öne oynama konusunda çok fayda sağlayamadılar. ilk yarıda babel, ikinci yarının 60.dakikasından sonra 8 numaraya geçip yorulan rakip karşısında feghouli toplu oyunla takımı öne doğru taşımaya çalıştı.

    falcao maç boyu hücum alanında yalnız kalmasına rağmen özellikle ikinci yarıda geriye gelip baskı yediğimiz dakikalarda rakip üstüne yaptığı baskı ile defans oyuncularını top kaybına zorlaması, bizim defansımızdan çıkarken aldığı toplara duvar olup zaman zaman da faul alarak takıma nefes aldırarak katkıda bulundu. drogba'dan bu yana takıma defansif katkı veren bir santrfor izlememiştik doğrusu.

    muslera, nzonzi harika bir maç çıkardı. emre mor da oyuna girdikten sonra eminim ki herkese bir parçada olsa heyecan getirmiştir. zira gördük ki takıma hücuma çabuk çıkamıyor. usanmadan bunu yazacağım sanırım takım yaşlı... genç oyuncunın sürati ve patlama gücüne ihtiyaç var. keşke onyekuru tekrar alınabilmiş olsaydı.

    notlarıma gelirsem; muslera; 10 (hatasız oynadı), mariano: 6, marcao; 7, luyfindama; 7, nagatomo; 6, nzonzi,;8, seri;6, lemina; 5, feghouli; ilk yarı 3, ikinci yarı 7, babel,7, falcao; 6, emre mor,7
App Store'dan indirin Google Play'den alın