resim
Ricardo Miguel Moreira da Costa
Görev:Teknik Direktör
Takım:FC Porto U17
Yaş:43
Uyruk:Portekiz
  • 28
    galatasaray'ın hiç ilgilenmediğini ve hatta kesinlikle almayacağını düşündüğüm futbolcudur. bu düşüncem tamamen hissiyata dayalı olup nedense savunmanın göbeğine devre arasında yabancı transfer yapılmayacakmış gibi geliyor. belki bunda geçtiğimiz günlerde bi şekilde duyduğum hakan balta'nın sol stoper olarak oynayabileceği fikri etkili olmuştur, bilemiyorum. yani hakan ve servet stoperde oynamaya alışırsa -hakan bilindiği gibi sol ayağını iyi kullanan ve uzun mesafeli paslarda sıkıntı yaşatmayacak ve kısa mesafede bana göre çok da ağır olmayan bir oyuncu- savunmadan top çıkarma sorunu da çözülebilir en azından sezon sonuna kadar. alparslan'ın gidişi de bu tezi doğrular nitelikteki ilk sinyal olarak algılanırsa bu durumda sol beke john arne riise ya da o tarzda bir kariyeri olan tecrübeli net hamleli, savunma yönü de güçlü, marka bir oyuncu alınıp hem sol forveti rahatlatmak -ki caner de bu alanda ciddi rekabet kazandırmıştır bölgeye- hem de keita-sabri uyumunun yarattığı, takımın çoğunlukla sağ taraftan atağa çıkıyor olma durumunu dengelemesi açısından akla yatkın gelmektedir. şöyle toparlıycak olursak hatta fantezi yapıp bir 11 çıkarıcak olursak;

    --------- leo franco-----------
    -
    ------ servet - hakan--------
    sabri------------------- riise(?)

    ----------m. sarp(?)------------
    -
    keita---------------------kewell
    ----------------- arda-----------
    --------elano--------------------

    ------------- baros--------------

    edit: ayrıca salladım ama riise kewell'ı yakından tanıdığı için süper de olurdu, tabi durumunu tam bilmemekle birlikte en az onun kadar iyi bir oyuncu için in haldun we trust. ne biliyim bi zhirkov olur, bi gabriel heinze olur.

    diyagonal edit: yanlış anlaşılmasın bu benim zihnimdeki ideal 11 falan değil; hakan balta'nın savunmaya çekilmesi halinde sol beke kurguladığım riise ya da başka bir oyuncu transferiyle ortaya çıkabilecek tablodur. ayrıca sami yen 11'idir, deplasmanda değişir muhtemelen, ama hücumdayken izlemesi zevklidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın