• 22
    aynı mevki futbolcuları olduğundan kıyaslama yapmanın doğru olacağını düşünmekle beraber ibo'nun eto'o ya her anlamda üstün geleceğini görmemek imkansız. sadece topsuz deparları ve sürati ibo'dan iyidir denilebilir. onun haricinde ibram teknik kapasite ve futbol zekası bakmından eto'o ya bir kaç gömlek büyük gelir. sırf eto'o sempatimiz yüzünden bu gerçeği görmezden gelmek büyük körlük olur mesela c.ronaldo gibi narsist bir çocuğun dünyanın en büyük yeteneği olduğu gerçeğini göz ardı edemeyeceğimiz gibi.

    ayrıca eto'o nun asist yapmak konusunda ibrahimoviç'ten daha iyi olduğunu söylemek de oha oğlu ohadır. bunu nasıl yazdınız bilemedim yani. tam da aksine eto'o sırf gol peşinde olan bir adamdır, mümkün mertebe kaleye dönüktür gözleri. ibram ona nazaran çok daha fazla kafasını kaldırıp sahaya bakan, arkadaşlarını tarayan bir adamdır. gerçekten şaka olmalı bu. yada biz aynı futbolu izlemiyoruz bu arkadaşlarla.

    ap ayrıca barça'nın sisteminde peynir ekmek gibi gol atıyordu ve takıma en faydalı bir kaç adamdan biriydi diye ibrahimoviç'e kafadan takım oyununda eto'o dan geridir demek de bu transfer gerçekleştiğinden beri bir mottoya dönüştü bilmem farkında mısınız. sakız ettiniz arkadaş yahu.

    eto'o takım adamıymış da ibram bireysel adammış. ulan biri doğruya da yanlışa da yakın son derece kişisel bir şey söylüyor, çıkıp bir ışık yakıyor bir allah'ın kulu mu üzerine başka bir şey düşünmez. yok beyler böyle bir şey varsa bile salt bu durumla açıklanamaz iki golcü arasındaki nüans. ibrahimoviç de gayet takım oyununa maksimum katkıyı sağlayabilir en azından eto'o kadar sağlar hem de barça'ya sağlar. adam serie a gibi bir ligden ve inter gibi bir takımdan geldi bunu unutmamalı. ve de sırf eto'o dan daha estetik ve çarpıcı bir futbol ortaya koyduğu için hemen takım adamı değil mi oluyor. harbiden memleketen beleşçi olduk. biri ortaya bir fikir atıyor herkes yıllarca onu düşünmeden copy paste.

    neyse kısaca ibram çok özel bir golcüdür futbol dünyası onun gibi golcüleri her zaman büyük bir heyecanla yaşar. eto'o ise çok süratli, dikkatli, güçlü bir golcüdür ama öyle çok özel, sıradışı bir futbol yeteneği değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın