• 377
    tamamen beklediğim gibi geçen maç. (bkz: #2763667)

    milli takım arası takıma iyi gelecek vesaire gibi cümlelerin içi boştu. evet ritmini bulmuş bir takım için kötü bir ara veyahut kötü giden bir takım için toparlanma açısından iyi bir ara. lakin silme yeni oyuncu dolu ve henüz ligin başında olan bir takım için bir şey ifade etmeyecektir, etmedi de. birlikte oynama alışkanlığı kazanma, maç temposunu arttırma için bir iki hazırlık maçı fena olmazdı misal bu arada.

    maça gelecek olursak;

    taktik: 4-1-4-1 sistemi ile oynadığımız diğer maçların bir benzeri oldu. babel ikinci forvet gibiydi ve sol kanat komple nagatomoya aitti. dribbling ve hücum anlamında zayıf olduğu için oradan bir tehdit yaratamadık. feghouli daha dar alanda oynamak için içeri girdiğinde mariano boşlukları iyi dolduramıyor. oyun kurma ve pas konusunda övüyoruz kendisini lakin çok fazla hata yapıyor orada. topsuz kayma oyunlarını artık becerebilirsek onun da oyununa olumlu anlamda yansıyacaktır.

    pas: daha önce de bir entry'de belirtmiştim. pas oyunu bu değil. o kadar statik kalıyoruz ki geri dörtlü topu hücuma taşırken çok fazla pas hatası veya top kaybı yapıyor. marcao ve luyindamayı top kaybı yapıyorlar diye eleştirirken pas opsiyonlarına bir bakmak lazım derim. özellikle maç genelinde hücuma kalkmak için çok müsait ve boş alanların olduğu zamanlarda bile takım gereksiz tiki-taka esintileri sunmaya çalıştı. halbuki pas oyunuyla nam salmış manchester city bile kontra şansı bulduğunda tüm oyuncularıyla birlikte ok gibi ileri fırlıyor. set hücumu ve kontra pozisyonlarını takımın daha iyi irdelenmesi gerek.

    performans:
    muslera: hajradinovic'in orta şut karışımı bir şutunu ve sol çaprazdan vurduğu bir topu sektirmeden iyi çıkardı.
    nagatomo: quaresma'yı etkisiz kılıp kanat değiştirme durumunda bıraktı. defansif açıdan iyiydi lakin hücumda yine etkisizdi.
    marcao: statik hücum hattı dolayısıyla ve kötü pas tercihleri dolayısıyla top kaybını çok yaptı. thiam'ı marke ederken çok zorlandı. kötü bir maç geçirdi.
    luyindama: topla beraber iken hep bir hamle fazla yapıyor. maç icinde taç çizgisinin orda bir kaybı vardı ve kontra oldu. o pozisyonda pas opsiyonu varken yine çalım denedi ve gereksizdi. babele savunma arkasına attığı top guzeldi.
    mariano: ileride feghouli ve babel ile istediği ucgenleri kuramadı ve top kaybını fazla yaptı bu maç beğenmedim kendisini.
    nzonzi: harika ve basit oynadı. mariano'ya attığı harika bir pas vardı o tür pasları daha çok görürsek kendisinden çok çok işimize yarayacaktır. defansif açıdan çok olumluydu.
    lemina: çıkana kadar 1-2 top kaybı göze çarptı lakin vaad ettiği tempolu oyunu oynarsa harika bir dinamizm yaratacak orta sahada umarım daha iyi olur.
    ömer: sanki kırk yıllık orta saha gibiydi. nerde durması gerektigini, ve o pozisyonun gerekliliklerini çok iyi biliyordu. zaten falcao'ya pozisyonu yaratan da kendisiydi. çok çalışıyor umarım bu kalitede devam eder.
    belhanda: falcao'ya ikinci yarı harika bir pası vardi. kendisini genel anlamda begenmiyorum saklamaya gerek yok lakin takımın en isteklisiydi dersek yalan söylemiş olmayız.
    feghouli: çok etkisizdi. kendisi üzerinden akan bir hücum anlayışı bu maç genelinde daha çok sol kanat olarak değişti. oyun içine girmekte zorlandı.
    babel: forveti ikilemeye çalıştı. falcao'ya çıkardığı bir pozsiyon harici o da etkisizdi bence. fakat takımın komple kötü bir oyun sergilediğini düşünürsek kendisi fena olmayanlar arasında diyebiliriz.
    falcao: golü çok kovaladı ve çok istekliydi. orta sahaya geldi,pres yaptı, pas alış verişlerinde etkindi. kısacası uzun zamandır izlemedigimiz bir forvet performansı izletti bize ve daha ilk maçı. daha iyi halde olduğunda hayal dahi edemiyorum.

    sonuç olarak; bu takım tabii ki daha iyi hale gelecek lakin diziliş ve mentalite anlayışıyla ilgili sıkıntılar var. bunu da fatih hocam çözecektir kendisine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın