• 7
    muhtemelen sıralama turlarında ferrari'nin, yarışta ise mercedes'in güçlü olduğu bir hafta sonu izleyeceğimiz grand prix.

    düzlük hızı konusunda ferrari'nin avantajı herkesin malumu. fakat bu salt motor gücünden gelmiyor, aeordinamik açıdan sene başında tercih ettikleri şasi mimarisi düşük aerodinamik yol tutuş üzerine kurulu ferrari'nin. isteyerek mi yaptılar yoksa seçimlerinin kaçınılmaz sonucu mu bu oldu buna net bir açıklama gelmedi fakat pişman oldukları ortada. düşük sürtünme kuvveti düzlüklerde ve özellikle drs açıkken kırmızılara büyük hız avantajı sağlıyor.

    fakat:
    aynı durum yavaş virajlar ve özellikle de şikanlar için ise tam tersi hatta daha da kötü. ferrari düzlüklerde kazandığı hız farkını yavaş virajlarda çarçur ediyor. hatta kazandığından daha fazlasını kaybediyor. çünkü yere basma gücü düşük olan araçlarda yol tutuş eksikliğine bağlı sürüklenme ve patinaj kronik olarak baş gösteriyor. bu da ferrari'nin elini çok zayıflatıyor. yarış simülasyonlarında ve yarış günü tur zamanlarında yavaş kalmasının sebebi bu yol tutuş eksikliği ve bu sürüklenmeden kaynaklanan lastik aşınma problemler.

    sıralama turlarında muhtemelen çok az farklarla, saniyenin yüzdelik dilimleriyle ayrılan ilk dört mücadelesi izleyeceğiz. fakat yarışta geçişin de kolay olması sebebiyle mercedes'in çok daha güçlü olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın