• 466
    ali sami yen'in yakın geçmiş doluluk oranlarını konjonktürel olarak incelemek gerektiğinden ve hiçbir dönemin sonraki dönem ile benzerlik göstermediğinden kati bir şekilde ali sami yen doluluk oranları ile karşılaştırılmaması gereken stadımız. bu taraftar dağın başındaki bir stadı özel bir maç olan olympiakos karşılaşmasında 80 bin civarında taraftarla destekleyebilmiştir. dağın başında olmasından mütevellit sıkıntıların aşılamamasından ötürü sayı sami yen'in de altına düşmüştü zamanla. ee şimdi biz burada hareketle gelecek için ''o dolmaz, şu dolar'' gibi varsayımlar yaparak saçmalamış olmuyor muyuz. ayrıca taraftarımız yapılan çok ciddi transfer hataları ve uefa rüyasının kısa sürede dağıtılması sonucu ağır bir buhran yaşamıştır. bu süreçte ki beklentiler ile şuan ki mevcut konumu asla kıyaslayamayız. kaldı ki 2000 ile 2009 arasında geçen 9 yıllık süreçte kendi içinde incelenmeye kalkışılırsa bile o yıllar şimdiye büyük bir tesir göstermeyecektir.

    ali sami yen'e de mümkün mertebe gitmeye çalışan bir taraftar olarak yeni stadın her maç 52.000 çekmese bile 45.000 leri zorlayacağını tahmin ediyorum. fakat yine dediğim gibi ekstra durumlar söz konusu olursa işler değişecektir. kalkıp arda-kewell-baros gibi üç starı satıp yerine gökhan ünal-stephane dalmat-hüseyin çimşir gibi isimler transfer edilip üstüne bir de bilet fiyatları erişelemeyecek derece de astronomik tutulur bir de ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanırsa bu stadın da doluluk oranı elbette düşecektir. ''galatasaray türkiyedir'' diyen mantığın türk insanının nasıl bir karaktere sahip olduğunu da iyi bilmesi gerekir. kısaca diyeceğim odur ki her dönem kendi içinde düşünülmeli ve doğrular yerlerine koyulmalıdır.

    çok büyük hatalar yapmış bir camianın yönetimi aynı hataları tekrar etmeyecektir. en azından galatasaraylılıkları bu derslerden yol haritası çizmeye yetecek kadar potansiyel vermiştir kendilerine. de şimdi ne derseniz deyin üzerine bu dediklerim değişmeyecektir. ayrıca ali sami yen'e hayatında 3-5 kere giden taraftar da bu konuda yorum yaparken bir kez daha düşünmelidir. zira uzaydan geliyor gibi hissediyorum.

    pendik feneri yendi, fener bizi yendi, biz reali yendik. o halde pendik dünyanın en büyük takımıdır tarzı kıyaslamalar yapmak sağlıklı değil kanımca.

    edit: eğer tribüne gitme alışkanlığımız yoksa bunu da alışkanlığa dönüştürmenin başlangıcıdır bu stat...
App Store'dan indirin Google Play'den alın