resim
Aleksandr Sobolev
Takım:Spartak Moskova
Mevki:Santrfor
Yaş:27
Boy:1.95
Uyruk:Rusya
  • 25
    bu adamin dakika basi bahsi geciyor sozlukte, neden oldugunu anlamasam da kafadan bir sikinti soyleyeyim. oyuncuyu milliyetine gore fislemeyi seven biri degilim, ki cok sevdigim soccernomics'in bir bolumu "brezilyali oyuncu teknik olur" vs. demenin dezavantajlari hakkindadir. fakat yakin tarihteki az cok her rus forvetin problemi bitmiyor. aklima gelenler:

    artyom dzyuba: zamaninda unai emery'ye trenerishka (antrenörcük diye kötü şekilde çevrilebilir) diye hitap edip rusya'yi karistirmis, alti ay form tutamayan, oynadigi her teknik direktor ile catismis, rusya'nin su an en olayli futbolcusu.

    fyodor smolov: nispeten en olaysizi, ama muzmin istikrarsiz, ve gecen sene bmw'sini paramparca edip polisten kacmisti.

    aleksandr kokorin: zamaninin en buyuk rus yetenegi, hala 28 yasinda. fakat kendisi hapiste. bir tane tv spikerini az kalsin olesiye dovup birkac saat sonra bir gumruk memurunun kafasinda sandalye parcaladigi icin 18 ay ceza yedi. futbola donup donemeyecegi mechul. yine eski rus milli takimi oyuncusu pavel mamayev de ayni suctan dolayi hapiste.

    roman pavlyuchenko: zamaninda rus takiminda zenci oyuncu istemiyorum diye olay cikarmisti. 30 yasinda kariyeri serbest dususe gecti, simdi amator liglerde oynuyor.

    andrey arshavin: arsenal'de ilk 11 oynadigi zamanlar varken onun da kariyeri cok erken bitmisti. bir striptiz kulubunden kor kutuk sarhos sekilde ata binerek (!) cikarken goruntulenmisligi var. haberi buradan, saka degil: https://www.dailymail.co.uk/...-hugs-two-women.html

    aleksandr hleb: rus degil ama belaruslu buyuk yetenekti, alkolik oldugu icin kariyeri alt ust oldu.

    anlayacaginiz ben rus topculara pek guvenmiyorum. karakterleri bizim yeniceri yerli topculara cok benziyor, ustune de cogu alkolik oluyor. altin jenerasyonlari bile iki yilda sonmustu. 1.95 ve teknik bir oyuncu olmasi iyi guzel, ama bu adamin calisma etiginden kafadan suphe ederim sahsen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın