• 9
    ------ (gbkz: akilli insan, soyleyecek bir seyi oldugu icin konusur, aptal insan sadece birseyler soylemis olmak icin)(u: wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something). ------

    plato bu sozu soyledigi zaman; yucel sahin'in atalari orta asya'da cin seddi'ne ok ve tas atiyordu; bol parcala yonet politikasina kurban gidiyordu. ama hayat iste boyle, miladdan once 400lu yillarda dogan bir adamin soyledigi sey 2400 yil sonra bile gecerli oluyor, plato'yu da evrensel bir figur yapan da zaten bu gecerlilik oluyor.
    once olaya bakalim; galatasaray sozlesmesi 6 ay sonra bitecek ali turan ile ilgileniyor. bosman kurallarindan sonra bunda etik hic bir yanlis yok, kurallar futbolcunun kontrati bittikten sonra istedigi klube transfer olabilecegini soyluyor. (bkz: bosman kurali)* klupler genellikle gidecegi belli olan futbolculari, cuzi bir miktara satarlar ki en azindan 3-5 bir sey kar etsinler (bkz: michael owen'in real madrid'e transferi). akilli olan yonetim, kesin gidecek olan futbolcu ustunden para kazanmak adina mantikli, uygun bir transfer ucreti talep eder iki klup anlasir medeni bir sekilde transfer gerceklesir.

    ------ (gbkz: peki oyuncunun oynadigi klup; kayserispor olursa ne olur?) ------
    son 2 sezondur tanik oldugumuz iki olay bize kayserispor'un eminonu, dogubank ishani esnaf mantigi ile yonetildigini gosterir (burada bahsi gecen esnaf bildigimiz sevdigimiz esnaf degildir). o olaylar sirasiyla:
    1) istanbul'da billboard kiralayip gokhan unal ve mehmet topuz'u satmiyoruz demek
    2) gecen sezon yasanan mehmet topuz skandali.
    simdi bu iki olayda da ortak nokta, transferde futbolcunun ne istedigi, ne hissettigi gibi bireyselligin 0 olmasi ve o oyunculari kayserispor'un kendi mali gibi gormesidir. ama o oyuncular da insan, kole degiller ve zorla kayserispor'da oynatamazsin. ali turan'a baglamak gerekirse, gitmek istedigini belli eden ali turan'i cuzi bir miktara da olsa satmak varken alt yapida yarim sezon antremana cikartmanin mantigini ben anlamadim. sozlukte yazilanlarin aksine, a2 oyuncusu+125 bin euro mantikli geldi bana, burada dusundugum sey a2'den gidecek ismin ileride kayserispor'a daha fazla para kazandiracagiydi. gelelim icin acikli yanina

    ----- yucel sahin'in galatasarayla dalga gecmesi -----
    yucel sahin dedigimiz adam; kayserispor'da basin sozcusudur ve kimse adini bugune kadar duymamistir. bu soyledigi sozun benim sirf sozlukte meshur olma istegiyle hagi ve gs basliklarina bunlar futboldan anlamaz, programciliklari da gotume benziyor diye entry girmemden farki yoktur. amac galatasaray uzerinden pirim yapmaktir. kendi adini duyurmaktir. ama unutmasin adama soyledigi sozleri yedirirler, ne demisler "altindan kalkamayacagin sozler soylemeyeceksin"

    not: son bolum biraz zayif oldu ama yarim saatten fazla suredir bu entry ile ugrasiyorum cok aciktim, beynim durdu. kusura bakmasin okurlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın