• 30
    2010 dünya kupasının en büyük favorilerinden. her dünya kupasında olduğu gibi.

    fransa 98'de grubu süpürüp ikinci tura çıkan arjantin, bu turda david beckham ve michael owen'ın farklı nedenlerden dolayı başrollerde olduğu unutulmaz maçta ingilizleri evine gönderse de çeyrek finalde müthiş hollandalı dennis bergkamp'ın son dakikadaki golüne engel olamamıştı. hani buz adamın 50-60 metrelik pası tereyağından kıl çeker gibi kontrol edip ayala'yı ekarte ettikten sonra roa'yı avladığı gol.

    2002'de uzakdoğuda nijerya, ingiltere ve isveç'in bulunduğu ölüm grubundan çıkamayıp sevenlerini şok eden arjantin 2006 almanya'da da ilk turun flaş ekibiydi. sırbistan'ı 6-0'la sürklase etmeleri ve bu maçta çok uzun paslaşmalardan sonra attıkları gol bir anda onları şampiyon yapıvermişti bile. sırplara attıkları golden önce sanırım 5 dk filan paslaşmışlardı. bu gole benzer bir golü zamanında deplasmanda liverpool'a atmıştı barcelona. hani galatasaray ve roma'nın da bulunduğu şampiyonlar ligi grubunda. jose pekerman yönetimindeki arjantin ikinci turda uzatmalarda maxi rodriguez'in hayvani golüyle meksika'yı safdışı bırakıp çeyrek finalde ev sahibi almanya karşısına çıkmıştı. kalecileri abbondanzieri'nin sakatlandığı ve yerini leo franco'ya bıraktığı maçta penaltılarla elenmişlerdi panzerlere.

    şimdi 2010 var önlerinde. her ne kadar elemelerde sıkınıtılı anlar yaşasalar da arjantin'in bir dünya kupasında olmaması futbola ihanet olurdu. gereken oldu ve messi ve arkadaşları güney afrika'ya gidecek. teknik direktör maradona'nın en büyük sıkıntısı kale ve forvet mevkiinde gibi görünüyor. gerçi son maçlarda defansta izlediğimiz adamlar da tam anlamıyla soru işaretiydi. eskiden beri kaleci sorunu yaşar arjantin. tıpkı barcelona gibi. manyak kalecileri roa, sonrasında cavallieri, bonano, leo franco, abbondanzieri benim hatırladığım isimler. kaleci çıkaramaz denen brezilya dida, doni, helton, gomes, julio cesar gibi kaleciler çıkarırken arjantin'in bu tarz kaleciler çıkaramaması düşündürücü. maradona en son romero'yu oynatıyordu. onunla mı devam edecek göreceğiz. ve gelelim forvete. aguero, tevez, higuain, lavezzi, palermo, lisandro ve messi. maradona bu oyunculardan kısa boylu olanları sahaya sürüp rakip defanslar arasında ezdirdi güney amerika elemeleri boyunca. ayrıca messi'ye çok yüklenildi. bu adamlar süperstar olmalarına rağmen arjantin'in mevcut oyun düzeninde silindiler. dünya kupasında da aynı şekilde devam ederlerse afrika hüzün olabilir arjantin için.

    bazı futbol adamlarının dünya kupasıyla ilgili görüşlerini dinledim. çoğunluğu ingiltere, ispanya ve brezilya'yı favori görüyor. arjantin'in esamesini bile okumuyorlar. yine de herşeye rağmen büyük favoridir arjantin. nijerya, güney kore ve yunanistan'ın bulunduğu gruptan çıkmamaları tuhaf olur. sonrasında finale kadar yürüyüp şampiyon olmaları için mevcut sorunları çözmeleri gerekiyor. aksi takdirde ispanya, ingiltere, brezilya üçlüsünü favori görenleri haklı çıkarırlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın