resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 3697
    yine aynı hastalığı yaşıyoruz; hagi'den sonra yeni hagi aradık, erhan namlı'dan okan buruk olmasını bekledik, hakan şükür tipi santrafor aradık vs. vs.

    futbol ya da herhangi bir spor böyle bir şey değil. birinin eksikliğini onun bir kopyasını bularak dolduramazsınız. elbette benzer özelliklerde birinin bulabilirsiniz sistemin devamı adına ve onun artılarını daha fazla kullanır, eksilerini önemsiz hale getirecek planlar düşünürsünüz. kaldı ki futbol değişiyor ve artık çok hızlı değişiyor. yani birebir aynısını bulsanız dahi bu kez işe yaramayabilir.

    real madrid roberto carlos'un boşluğunu doldurmak için yeni bir roberto carlos arasaydı o boşluk asla dolmazdı. çünkü carlos dediğin adam sol bek tanımını değiştiren bir futbol fenomenidir. hatta bana göre bir anomalidir. carlos yerine biriri alalım da carlos kadar hızlı koşsun ve topa carlos kadar sert vursun diye uğraşırsan uğraştığınla kalırsın. nitekim carlos yerine real madrid marcelo'yu buldu. ikisi arasında benzer hiçbir nokta yok bence. her şeyden önce marceloa, carlos gibi çizgide giden değil içeri girmeyi seven bir oyuncu.

    4 4 2 oynamak için illa ki elmander fiziğinde birini bulmak zorunda değilsin. elmander'in eksikliğinden kastınız savunma yardımıysa bugün eğer messi değilsen savunmaya yardım etmeme gibi bir şansın yok zaten.

    bence geçmişe bu kadar takılı kalmamak gerek. sen öyle bir plan yaratırsın ki iki tane 1.70'lik forvetle de 4 4 2 oynarsın. örneğin shevchenko inzaghi ikilisinden hiçbiri elmander tarzı değildi.

    elmander tarzından anladığım; uzun boylu, çok koşan forvet.

    edit: eğer uzun boylu, çok koşan, teknik, top saklayan, gol de atan birini kastediyorsanız onu zaten hemen alalım alabiliyorsak. o zaten baya elit bir santrafor oluyor. herkes onu arıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın