resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 984
    33 yaşında olmasına rağmen türkiye ligi'nde hangi takım bu adamı alırsa alsın olumlu bir transfer yapmış olacaktı. galatasaray'a katılmış olmasından memnunum fakat kafamda birkaç soru işareti de yok değil.

    1) geçen sezon babel'in bölgesinde oynayan futbolcu onyekuru idi. takım sağ kanattan sofiane feghouli ile oyun kuran, sol kanattan onyekuru ile hızlanıp gol kovalayan bir kanat anlayışını benimsemişti. bu bize 22. şampiyonluğu getiren en önemli etmenlerden birisi. bir önceki sezon garry rodrigues ile benzer bir anlayışımız vardı. bu sezon hızıyla öne çıkan bir futbolcu yerine ryan babel ile daha ortalama bir tercih yapmış olduk. hem hava hakimiyeti olan, hem tekniği yüksek, hem de gol becerisi olan bir kanat aldık. fakat babel önceki iki sezonun aksine hızıyla rakip defans arkasına sarkabilecek bir futbolcu değil.

    2) babel ile 36 yaşına kadar sözleşme yaptık. imza parasını da kattığımızda sezonluk 3.3 milyon euro alıyor. 36 yaşındaki babel'den nasıl bir fayda sağlayacağımız muamma. 2022-2023 sezonuna geldiğimizde ''kadromuzda sözleşmesini hak etmeyen bir futbolcudan kurtuluyoruz'' demeyiz umarım. selçuk inan örneğini yaşı büyük-küçük herkes biliyor.

    bir ihtimal kendisini 1.5-2 sezon oynatıp çin-arap pazarında değerlendirmek. bu anlamda mustafa cengiz yönetimine güveniyorum. 27 yaşındayım, 7 yaşından beri haddinden fazla futbolla ilgiliyim. bazı transferleri sakız gibi uzatsalar da açık ara gördüğüm en iyi yönetim. parayı kullanmayı bilen, para kazanmayı bilen yönetim en iyi yönetimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın