• 539
    yıllar önce ; 16 yaşında simdiki antrenoru moya'yi yenip daha sonra toprağa ambargo koymaya başladığında kendisi için ' sadece gücü var yaşlanınca patlayacak ' yorumları yapılıyordu . ama nadal in nasıl bir savaşcı olduğunu, ayak parmağında neredeyse ona tenisi bıraktıracak kadar ağrı oluşturan fazladan kemik oluşumu olmasına rağmen nasıl devam ettiğini kimse bilmiyordu .özel ayakkabısı yüzünden ayağı rahatlasa da bu sefer de yük sırtına ve beline bindiği için sürekli sakatlıklarla uğraştı . buna rağmen hiç pes etmedi . yıllar gectikce hizini kaybetse de savaşçı ruhundan hiçbirşey kaybetmedi. üstüne oyununu da inanılmaz çeşitlendirdi. karakter olarak da bir o kadar naif ve efendi . bunu tabii ki amcası toni ye borçlu (kendi ifadesi).
    cağımızın örnek sporcularindan biri olduğunu düşünüyorum. ezeli rakibi ebedî dostu ekselansları roger federer ile birlikte tabii ki .
    velhasılıkelam o sadece gucu ile oynayor denen çocuk halen kazanmaya devam ediyor. toprakta halen 1 numara. dün de canada masters'ı 5. kez kazandı .
    o kazandıkça mutlu oluyorum. böyle oyuncularla aynı döneme denk geldiğimiz için çok şanslıyız.
    (hayatı ile ilgi bilgilerdeki kaynak: nadal ; benim hikayem adlı biyografisi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın