• 7
    galatasaray erkek basketbol takımının müstakbel (önümüzdeki saatlerde ya da birkaç güne resmileşir) 4 numarası.

    oyuncuyu izlememiştim, sözlükte hakkında yazılanlar ve muhtelif kaynaklar dışında bilgi sahibi değilim. nedir, ne değildir diye dolanırken başarılı bir scout raporuna denk geldim kendisiyle ilgili: https://youtu.be/n6NdbXrKK5w

    güçlü yönleri:

    boyalı alandaki skor katkısı
    3 sayı çizgisi çevresindeki (perimetre) verimi
    pas kalibiyeti
    çabuk ayaklarının savunmaya artısı

    pick and roll oynamayı biliyor (ki birleşik amerikalı uzunlar için çok büyük ekstra bu), perdeleme sonrası nasıl devrilmesi gerektiğinin farkında olan bir mantaliteye sahip. parkedeki sinsilik de mevcut arkadaşta; video'daki catch & finish bölümünde bu yönü gösterilmiş. rakip savunmacının arkasından iyi kaçıyor. hücum ribauntlarını topluyor (ligin ribaunt lideri olmuş zaten), hemen akabinde fırsat bulursa direkt olarak çembere gidiyor. post up'larını (oyununun %15'iymiş) da çok beğendim. eski usül uzunlardaki "daya omzu ve yüklen" mantığından ziyade atletizmi ve zıpzıp yapısıyla paint'i (boyalı alan) dağıtan bir stili var. perimetreden %41'lik bir 3'lük yüzdesi tutturmuş ki oldukça iyi bir yüzde bu. güzel tarafıysa şu, çakılı bir şut performansı sergilemiyor perimetrede, hareketli olarak da verimli. çizgiden paint'e drive'ları efektif. özellikle transition (geçiş; oyununun %22'si) hücumlarında çok işimize yarayacak bu özelliği. isolation'larda da potaya drive edip bitirebiliyor.

    video oyuncu hakkında yüzeysel bir öngörü sunmuş izleyene. ben kendisinde alt segment bir marcus haislip gördüm açıkçası. yugoslav ekolünden ziyade run and gun'ı özümseyen takımımız için ideal bir uzun eklemesi. ertuğrul erdoğan'ın oyuncu seçimleri oldukça başarılı zaten, sadece jaka klobucar'da aşı tutmadı (bize gelmeden önceki sezonlarda gayet verimliydi aslında fakat herif formamızı giyince basketbolu unuttu anasını satayım).

    geriye bir tek oyun kurmayı bilen, tempoyu ayarlayabilen, takımı yönlendirecek bi' guard kaldı. bu isim bence avrupalı olmalı. ekibimiz bilhassa birleşik amerikalılar özelinde gayet atlet, bu parkede birçok artı sunsa da beraberinde "savrukluk" gibi bir eksi de getiriyor. işte bu eksiyi dengelebilecek avrupalı bir oyun kurucu bizi oldukça yükseltir. söz konusu avrupalı guard'ı da mümkünse ispanya, litvanya, yunanistan gibi ekollerden seçersek daha bi' şükela olur. bu coğrafyaların guard'ları run and gun'a aşina oyun kurucular oluyor, adaptasyon daha kolay olur. rus ve yugoslav ekolleri biraz daha sistem takımlarına hitap eden oyun kurucular sunar. koç erdoğan bu detayı dikkate alacaktır kanımca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın