• 13
    tam olarak ingiltere olmasa da 1 sene glasgow'da yaşadım, hiç de sanıldığı kadar özenilecek bir durum değil. lanet bir memleket sürekli yağmur yağar, güneş görünce gereksiz bir mutluluk dolarsınız. yemek konusunda bulunduğunuz yerde türk veya arap restaurant/market yoksa inanılmaz zorluk çekersiniz. adamların marketlerinde en basitinden salça yok, domates sosunu dayıyorlar millete. keza meyve ve sebze konusunda da inanılmaz fakirler. muz en kolay ulaşılan meyve ama konu kiraz, incir ve kayısı gibi hafif nadir meyveler neredeyse hiç yok gibi, olanların tadı da çok çok kötü.

    iyi tarafına bakarsak, inanılmaz huzur dolu bir yer, sanki hiç ölmeden yaşıyor gibisiniz, etrafınızda nefret dolu çomarlar çok az. insanlar sokakta geçerken size selam verip yüzünüze gülebiliyor, türkiye'de bunu yapsan, hele de kadınsan, yollu derler, taciz ederler. ha yine de insaniyet konusunda bazı zayıf yanları da var. dışarıdan gözüktüğü gibi çok da yardımsever değiller, özellikle bazen ciddi manada ırkçılıkla karşılaşabiliyorsunuz.

    total olarak baktığımızda ben ülkemize dönünce ne kadar güzel bir doğada yaşadığımızı anladım. en büyük eksikliğimiz insanlarımızın kutuplaşmış olması. üniversite bitirmekte cahillik bitmiyor, önemli olan gözünüzün gönlünüzün açık olması, kültürlü olmanız, kitap okumanız, sinema, tiyatro spor gibi çeşitli aktivitelere katılıp hem kendinizi geliştirmeniz hem de sosyalleşmeniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın