• 17
    hikayeleri takdir edilesi bir takim. 2018/19 sezonunda genc bir takimla sampiyon oldular, uzaktan bakinca bile bunun planli bir calisma ve yatirim sonucu oldugu goruluyor. keza ayni yil hollanda sampiyonu ve sampiyonlar liginde de muazzam isler yapan ajax takimi. bu basarilarin diger meyvesini de takip eden sezonun transfer doneminde goruyoruz, o parlattiklari gencler birer birer avrupa'nin iddiali takimlarina dagiliyor. muhtemelen bu paralari da yine ayni plan dogrultusunda harcayacaklar, ayni basariyi surdurmeleri cok zor ama yollari belli.

    bize bakinca malesef bunu goremiyoruz, 2 yildir sampiyon kadromuzda parlattigimiz ve ilgi cektirici hale getirdigimiz oyuncumuz yok. yani genk ve ajax'taki gibi yillar sonra 2018/19 grubu oyunculari diye anilacak yetenekler yok, oyle bir grupla sampiyon olmadik, olmuyoruz. bu 2 sampiyonluktaki gol krallarimiz bile anca arap takimlarina gidiyor.

    gerci bir baska pencereden daha bakmak lazim bu noktada. bizim kulup ve taraftar yapimiz bu ise ne kadar uygun? 23-24 yas ortalamali ve atiyorum turk genclerden ve scouting transferlerinden olusan takimla sampiyonluk yasasak, o takimin dagilma hizi da yuksek olacak *. fakat biz maddi durumlar ve dedigim kulubun basari baskilari yuzunden, ertesi sene de basarili olmaliyiz. sahsen takim iskeletini koruyarak 3-4 yil oynamak bizim isimize daha cok geliyor. bunun icin de eldeki kadromuz aslinda ideal, yasi ve maasi geregi avrupa'dan alicisi olmayan oyuncularla oynuyoruz, * bunu firsata cevirip daha kalici bir basari seviyesi oturtmaliyiz. sonraki yillarda umarim porto benfica shaktar falan da degil, genk'i ajax'i ornek alip boyle bir modele gecebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın