resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull City
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 316
    oyunculuğunu tartışacak halim yok, mükemmel bir transfer. ama bir oyuncu hakkında yorum yaparken insanlar bence bir şeyi ıskalıyorlar. özgür demirtaş şöyle demişti; ''insanlar korelasyonla nedenselliği birbirine karıştırıyorlar.'' o, bu sözü ekonomiye ilişkin konuşurken söylemişti şimdi ise ben bunu futbol için kullanıyorum. marcao müthiş bir pasör, ben daha ikinci üçüncü maçın ardından bu adamın mutlaka bir orta saha geçmişi var, stoper olarak böyle bir pas mekaniği geliştirmiş olamaz demiştim, yanılmamışım. stoperimiz serdar'ken biz topu savunmadan çıkarmada zorlanıyor ve bunu serdar'a bağlıyorduk. serdar yerine marcao geldi ve haliyle marcao'ya kötü pasör diyemeyeceğimiz için bu kez orta fernando ve donk'u sabit oynamakla, topu stoperlerden alıp ileriye taşıyamamakla suçladık.

    şimdi seri geldi ve bu kez seri'den tüm bu sorunu(topun geriden çıkarılabilmesi sorunu) çözmesini bekliyoruz. ilk hazırlık maçımız olan 19 temmuz 2019 rp leibzig galatasaray maçında biz prese maruz kaldığımız anlarda iki stoperimiz ve kalecimiz aralarında pas yapıp dururken, hücum presi çok seven fatih hocamızın takımı galatasaray'ımız pres yaptığında ise rakip hiç zorlanmadan topu defanstan çıkarttı.

    şimdi biz sürekli oyuncularla, oynanan oyun arasında bir nedensellik bağı kuruyoruz ve topun defanstan çıkarılamamasını oyuncuların beceriksizliğine bağlıyoruz. haliyle de seri geldiği için bu beceriksizliğin son bulacağını düşünüyoruz. bense diyorum ki eğer sorun salt beceriksizlik olsaydı marcao geldiğinde bu sorunun önemli ölçüde çözülmesi gerekiyordu. takımın defanstan top çıkaramamasıyla oyuncuların becerisi arasında bence nedensellik ilişkisinden fazla korelasyon var. yani diyorum ki; defans oyuncularımız ileri oynayamadıkları için takım top çıkaramıyor, yanlış bir tez. doğru tez, takım top çıkarmayı beceremediği için defans oyuncularımızın ileri oynayamadığı zannediliyor. ve ben seri'nin mutlaka buna belli bir çözüm getireceğini ama eğer takım halinde organize olmayı, bir arada oynamayı öğrenemezsek çok da bir şeyi değiştiremeyeceğini düşünüyorum. marcao topu aldığında önünde pas opsiyonları görürse en doğru seçeneği seçemese dahi en doğru 2. seçeneği mutlaka görüp o pası da atabilecek kalitede bir adam, atamıyorsa demek ki galatasaray'ın sahaya dağılımında, organizasyonunda bir sorun var. seri, marcao için iyi bir pas opsiyonu olabilir ama topu aldğında sağında, önünde, solunda doğru opsiyonlar göremezse -ki bunları görüp de değerlendirme becerisi n'diaye göre elbette fazla olacaktır- o zaman mecburen o top marcao'ya geri gelir. ve biz bu kez seri'yi neden ileri oynamıyor diye eleştirmeye başlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın