resim
Valentine James Ozornwafor
Takım:RSC Charleroi
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.94
Uyruk:Nijerya
  • 186
    ben kendisinin kiralanma sürecini eleştirirken baya tepki görmüştüm aldığım eksilerle ama görüyorum ki benim gibi düşünenlerin sayısı artıyor.

    çocuk geldi, daha bizle antrenmana çıkmadan adamı rize'ye göndermeye kalktık. yani rize başkanı vedat'ı bize vermiş olsa şu an rize'deydi kendisi. sonrasında kayserispor anlaştık dedi. ben de şöyle bir tepki gösterdim; ya adamı al önce bir kampa. seninle çalışsın; hocasını, takımını tanısın; bir aidiyet hissi oluşsun, ondan sonra da oyuncunun da fikrini alarak oynayabileceği bir takımı birlikte seçin ve oraya kiralayın dedim. sonrasında yok bu bebekmiymiş, ağzına biberon da verelimmiş vs. vs. yazıldı.

    eğer bu oyuncu gelecek vaat eden bir adamsa oyuncuyla da konuşarak ona en uygun takımı seçersin, satın almak istediğin oyuncu için pazarlık meselesi yapmazsın adamı. istanbulspor falan da olmaz bence. bu takımlar hedefleri olan takımlar ve yabancı tercihlerini senin 20 yaşındaki oyuncunun geliştirmek için kullanmazlar, oraya tecrübeli bir yabancı istemeleri daha büyük bir olasılık. he ne olur? sen bu oyuncuyu kiralarken şu kadar maç oynatırsanız maaşını ben öderim dersin. seneye benim kadromda yer alır 20 maç oynarsa size ekstradan 500 bin tl ödeme yaparız dersin. yani oyuncunun kendini geliştirmesi halinde gelişmesine vesile olan takıma bir prim/ödül vs. verirsin. yoksa bir takım neden senin oyuncunu geliştirmek için uğraşsın, risk alsın? kendi altyapısından adam oynatır, değer kazanırsa onu satar vs.

    biz onyekuru'yu alalım da geliştirelim diye kiralamadık. bize onyekuru lazımdı, istedik kiraladık. allah aşkınıza bir düşünün; denayer burada çok mutlu olmasına rağmen, sürekli de forma bulmasına rağmen guardiola orada gelişemez diyerek buraya göndermemek için direnmedi mi? enes ünal belçika'da forma bulamayınca city, devre arasında oyuncusunu oradan alıp hollanda ikinci ligine göndermedi mi? sonra o enes'i aldıklarının 4 katına sattılar villareal'e. gerçekten potansiyeline inandığın oyuncuyu bir plan program dahilinde kiralarsın.

    tüm bu yazdıklarım kayserispor'a kiralanmasına ilişkin değil, vedat karşılığında o dönem rize'ye gönderilmek istenmesine ilişkin. yoksa adam bizle kampını yapsın, hazırlık maçlarında oynasın, sonrasında talibi çıkarsa oyuncunun da fikrini alarak taliplerinden birine, çıkmazsa da alt liglerden mutlaka oynatma garantisiyle bir takıma kiralansın bence kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın