• 12
    galatasaray'a karşı özellikle geçtiğimiz yıldan beri bolca kullanılan söz öbeği. doğal olarak da en çok avrupa takımlarıyla oynanan ve kazanılan maçlardan sonra kullanılıyor. fakat bu komik olmakla birlikte, aslında enteresan bir ironiyi de içinde barındırıyor. buradan çıkacak sonuç şudur ki, ya bizim yorumcularımız geleceği görüp de onun tam tersini söyleyerek insanlığa karşı alaycı ve küçümser bir tavır sergiliyor, ya da bildiğin mallar. geçtiğimiz yıldan beri bu sözün ithaf edildiği takımlara bakalım:

    bordeaux: uefa kupasında geçtiğimiz yıl kendileriyle karşılaşmış, 0-0 ve 4-3 lük sonuçlarla elemiştik. ardından başta küçük hakan ve sergen olmak üzere, suyun karşı da buna dahil olarak, "fazla gözümüzde büyütmüşüz, bordeaux bir şey değilmiş yahu" tadında cümleler sarfetmişlerdi. peki soralım bordeaux şuan nerede? şampiyonlar liginde juventus ve bayern münih'i ekarte edip gruplarında lider olarak üst tura çıktılar. liglerinde geçtiğimiz yılın sonunda şampiyon olmalarının yanı sıra, bu sezon da ilk yarıyı en yakın rakiplerinin 9 puan üstünde bitirdiler. kendileri birkaç oyuncu hariç geçen seneyle tamamen aynı kadroya sahip. hocaları laurent blanc bir efsane yaratmakta.

    benfica: geçtiğimiz yılın başında büyük bir transfer atağı yaparak pek sayıda hatrı sayılır oyuncuyu kadrolarına katmışlardı. bize karşı oynayacakları maç öncesi çoğu kişi "benfica çok güçlü" diyip, galatasaray'a şans tanımazken, galatasaray çıkıp lisbon'da şiir gibi bir futbol oynamış ve rakibini 2-0 mağlup etmişti. maç sonrası ise yine aynı laflar kullanıldı. peki benfica şuan nerede mi? kendi liglerindeki uzun süren porto hegamonyasına son vermek üzere emin adımlarla ilerliyorlar. liglerinde zirvedeler. uefa avrupa liginde ise gruplarından lider olarak çıktılar ve kupanın favorilerindenler.

    olympiakos: yine geçtiğimiz yıl ki uefa grubumuzda kendileriyle karşılaşmıştık. uzun süredir sağlam bir avrupa zaferine hasret olan biz bu maç için tedirginken, takımımız sahaya çıkıp son yılların en agresif ve en efektif futbollarından birini oynayıp farkı kaçırdığı maçta rakibini 1-0 mağlup etmişti. maç sonrasında yapılan yorumlar malum. "olympiakos hiç de beklediğimiz kadar iyi değilmiş yani balonmuş yani"... nerede şimdi bu balon olympiakos? şampiyonlar liginde 2. tur vizesi aldı. kendi liglerinde ise rakipleri panathinaikos'un transfer atağına rağmen, onların önünde liderler.

    tüm bunlara karşılık ise, verilebilecek tek cevapları "ama o zamanla şimdi arasında fark var" olacaktır bu sözü sarf etmiş şahısların. peki hiç düşünmüşler midir, vahiyle mi geliyor bu başarılar diye? bunun hiç mi bi alt yapısı, hiç mi ön hazırlığı, hiç mi geçmişi yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın