• 8
    tarihin gelmiş geçmiş en ama en büyük sporcularından birisidir. şöyle ki; roger federer, tiger woods, michael schumacher, muhammed ali, pele, michael jordan gibi isimlerle bir arada anılması gereken birisidir.

    ancak vücut geliştirme sporunun yalnızca salon kültüründen ibaret olduğunun sanılması, bireysel bir spor olduğundan olması ve yarışma dönemleri haricinde tek bir rakibin olmaması, insanların bunun bir spor değil şov amaçlı vücut şişirmekten ibaret olduğuna ilişkin söylemleri vb. sebeplerinden dolayı kesinlikle yeterli ilgiyi ve değeri gör(e)memiştir.

    ronnie 98-05 yılları arasında üst üste 8 kere mr. olympia olduktan sonra düşüşe geçmiş ve özellikle 2009 sonrası dönemde (bu arada en son mr. olympia'ya 2007'de katılıp 4. olabilmişti) yalnızca şöhretinin ekmeğini yemek zorunda kalmıştı. 2003 mr. olympia ve 2001 arnold classic'teki vücudu akıllara zarar derecede dikkat çekicidir. muhtemelen bir insanoğlunun doğal sınırları ancak o kadardır.

    tüm olympia şampiyonlukları: https://fitnessvolt.com/...Ronnie-Coleman-2.jpg

    2001 arnold classic: https://fitnessvolt.com/...n-Best-Condition.jpg

    gelelim bir diğer önemli konuya. ne ronnie'yi bu denli büyük sporcu kılıyor?

    ronnie 2011 yılından sonra kalçasından, dizlerinden ve omurlarından sayısız ameliyat geçiriyor. çünkü yıllar içinde yaptığı deadlift, squat vb. hareketlerden dolayı ne kalçada ne dizlerde ne de omurlarda kıkırdak ve eklem arası sıvı kalmış durumda. defalarca ameliyat geçiriyor, omurlarına çiviler takılıyor ve hatta bir ameliyatı 11 saat kadar uzun sürüyor. bu konu ronnie'ye sorulduğunda ve pişman mısın denildiğinde ronnie şöyle karşılık veriyor: "en başa dönebilsem daha çok çalışırdım."

    biraz bodybuilding ile ilgilenenler ronnie'nin çok meşhur 800 lbs'lik squat videosunu bilir. ronnie geçirdiği onlarca ameliyat sonrasında 2016 yılında bir şubat günü, yine tekerlekli sandalyesindeyken, şöyle şeyler söylüyor:

    "demek benim gibi olmak istiyorsun ha? benim gibi olmak istiyorsan, benim gibi çalışma etiğin olmalı. 8 defa mr. olympia kazandım ancak şu anda yürüyemiyorum. geçtiğimiz salı 11 saatlik ameliyat geçirdim. hiçbir pişmanlığım var mı? eğer bir şeyleri değiştirebilseydim, geçmişimi değiştirmek ister miydim?

    evet. en baştan başlayacak olsaydım bir şeyi değiştirirdim. 800 lbs squati 2 tekrar yapmak yerine 4 tekrar yapardım! korkaklığımdan dolayı yapamadığım o 2 tekrar halen daha kafama takılıyor. bu da benim tek pişmanlığımdır!"

    işte yukarıdaki bu meşhur sözlerin aslı olan paylaşım: https://www.instagram.com/...m0Nw6q322dbrqB7CLEkY

    izlemeyenler için 800 lbs'lik squat: https://www.youtube.com/watch?v=LVVdlwf1iyM

    son söz:

    "tanrı evreni 6 günde yarattı, 7. günde de ronnie coleman'ı."
App Store'dan indirin Google Play'den alın