resim
Okan Koç
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 90
    futboldan zerre anlamayan, berbat bir yorumcu olması bir yana, futbolculuk kariyerine bakıldığında çok talihsiz bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. bu talihsizliği kendi yaptıkları mı meydana getirdi, yoksa başına gelenlerin altından kalkacak psikolojide hiç olmadı mı orasını bilemem. fakat o dönemlerle ilgili, hatırladığım birkaç anekdot var;

    dardanelspor'da parlaması akabinde rahmetli ilhan cavcav tarafından apar topar gençlerbirliği'ne transfer edilmişti. gençlerbirliği'nde çok iyi bir performans çizerek, istanbul kulüplerinin dikkatini çekmişti. galatasaray, beşiktaş ve fenerbahçe tarafından transfer edilmek istenmiş, bir süre sonra oyuncu galatasaray ile el sıkışmıştı. hatta hiç unutmuyorum telegol'deydi sanırım, telefonla verdiği röportajda fatih terim'e söz verdiğinden ve galatasaray'ı tercih ettiğinden falan söz ediyordu.

    fakat o dönem galatasaray'ın istediği her futbolcuya teklif götürmeyi kafasına takmış olan beşiktaş, okan koç için yüksek meblağlar teklif etmişti. söylentilere göre lucescu kendisini değil, serkan balcı'yı istemekteydi fakat buna rağmen beşiktaş yönetimi ısrar ederek ilhan cavcav ile el sıkıştı. ümit milli takım kampında oyuncuyu ikna ederek imza attırdılar ve beşiktaş kariyeri böylelikle başladı. lucescu kendisine zaman zaman şans verse de, pek forma şansı bulamadı. böylece kiralık anadolu turlarına başlamış oldu. beşiktaş kariyerinde, camia ile arasında neler yaşandı tam bilmiyoruz ama demirören ile çok ters düştüğü kesin. hatta bir dönem demirören'in kafayı kendisine fena takmıştı.

    sırf bu yüzden galatasaray'a 2005-06 sezonunda transferine izin vermedi. kadro dışı bekletip, kiralık göndere göndere süründürdü kendisini. bu arada sanırım kardeşi bir cinayete kurban gitmişti. birkaç sene daha alt liglerde oynadı ve akabinde daha 30 yaşında futbol hayatını noktaladı. buna rağmen hiç midesi bulanmadan, kendi kariyerini bitiren kulübü savunmak amacıyla kendini paralıyor. sanırım bir kulübe ait olursam, bu işten ekmek yerim düşüncesinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın