• 8
    misafir takim konusunu biraz aciklayalim dedigim turnuva.
    simdi ilk olarak guney amerika'da 10 ulke var ki 10 dorde tam olarak bolunemeyen bir sayidir. grup asamasi icin niye illa dort takimli gruplar olmasi gerekiyor, onu bilemiyorum ama genel gecer bir adet diyelim.
    bu durumda iki adet misafir takim gerekiyor. gerci 2016'da kupanin 100. yili serefine 16 takimla oynanmisligi da var ki 6 adet orta/kuzey amerika takimi ile birlikte duzenlenmisti o kupa.

    neyse gunumuze gelelim tekrar. 10 takim var, 2 adet misafir lazim. normalde bu misafir takim icin meksika, abd, kosta rika gibi konuyla alakasi anlasilabilecek takimlar seciliyor. ancak bu sene concacaf'in gold cup dedikleri turnuvasi da var ve ayni tarihlere denk geliyor. bu durumda orta/kuzey amerika'dan misafir gelemiyor. afrika'da zaten afrika kupasi var.
    avrupa takimlari genel olarak davet edilmiyor. bu yuzden asya veya okyanusya takimi secimi cok anormal degil. japonya'nin daha once bu kupada oynamisligi var. katar secimi biraz ilginc tabi ama katar ve japonya asya kupasinin finalistleriydi sene basinda, hatta katar asya sampiyonu oldu. ayrica bir sonraki dunya kupasi oncesi katar'in futbol dunyasina tanitimi devam ediyor diye dusunuyorum.

    bence her kupada degisen misafirler kupaya renk katiyor. yine de benim tercihim kuzey/orta/guney amerika komple bir organizasyon. gold cup yari finale ya da abd-meksika-kosta rika maclarina kadar cok sonuk geciyor. copa america'nin da takim sayisi az ve eleme oynamak durumunda kalmiyorlar. genisletilmis bir copa america daha cok ilgi ceker.
App Store'dan indirin Google Play'den alın